Majstrovstvá sveta mužov 2022 budú klimaticky neutrálne!

Švajčiarska florbalová asociácia si dala počas majstrovstiev sveta vo florbale mužov 2022 v Zürichu a Winterthure veľký cieľ. Tiet majstrovstvá sveta budú prvým klimaticky neutrálnym šampionátom vo florbale v histórii. Tento Zelený cieľ je možné dosiahnuť pomocou kreatívnych a inovatívnych opatrení v rôznych oblastiach, ako aj za spolupráce fanúšikov, partnerov a sponzorov.

 

MS sú vždy dobrou reklamnou propagáciou pre šport, ale majstrovstvá sveta vo florbale mužov 2022 by mali byť tiež žiarivým svetlom udržateľnej významnej udalosti. K tomu sú potrebné nové a inovatívne opatrenia s veľkou pridanou dávkou kreativity. Opatrenia možno rozdeliť do piatich hlavných kategórií – prevádzka arény, tímové cestovanie a ubytovanie, cestovanie fanúšikov, jedlo v mieste konania, nákup materiálu a odpad. Celkovo by MS 2022 malo mať emisie CO2 v celkovej výške maximálne 3 000 ton. To je menej ako polovica celkových emisií CO2 šampionátu z roku 2018. Tieto emisie budú kompenzované investovaním do niektorých rôznych klimatických projektov spoločnosti myclimate.

 

Tento druh ambiciózneho cieľa si vyžaduje nedočkavých a angažovaných spojencov. Spolu s partnermi a sponzormi hľadajú organizátori nové riešenia a mimoriadne nápady. Existuje nekonečné množstvo možností, od recyklácie inovatívnych výrobkov až po udržateľne vyrobené odevy pre dobrovoľníkov. Významným spôsobom môžu prispieť aj samotní návštevníci.

 

„Chceme poskytnúť spôsoby, ako to dosiahnuť, aby nám každý mohol pomôcť dosiahnuť náš Zelený cieľ a v najlepšom prípade tiež vytvoriť pridanú hodnotu. To znamená pracovať na dosiahnutí tohto cieľa spoločne a zároveň sa baviť! Prečo teda cestovať na podujatie sám autom, keď sa florbalový festival už môže začať v špeciálnom prenajatom fanúšikovskom vlaku? Vlak navyše zastaví takmer pred arénou a jazda je tiež lacnejšia ako jazda autom,“ hovorí Daniel Kasser, generálny riaditeľ MS 2022.

 

Všetko o ambicióznom cieli udržateľnosti a plánovaných opatreniach si môžete prečítať na novej webovej stránke šampionátu 2022 v rámci Zeleného cieľa!

 

2022 - WFC - Challenge Accepted: The Men’s WFC 2022 will be climate neutral! - YouTube


 



Odoberajte newsletter