Majstrovstvá sveta mužov po desiatich rokoch opäť vo Švajčiarsku

Majstrovstvá sveta mužov sa po desiatich rokoch vracajú späť do Švajčiarska. Zürich ako organizátorske mesto ostáva, namiesto Bernu Winterthur

Zürich a Winterthur už od soboty 5. novembra privítajú 16 tímov sveta na 14. Majstrovstvách sveta vo florbale mužov. Dve mestá, 4 skupiny, jedna úplne nová hala. Švajčiarske majstrovstvá sľubujú nezabudnuteľný zážitok. 


V sobotu vypukne najväčší florbalový sviatok roka 2022 a Slovensko sa na ňom pokúsi prepísať historické tabuľky. V skupine A postupne narazia zverenci Radomíra Mrázka na druhý tím minuloročného šampionátu Fínsko, 6. tím Nórsko a štvrté, domáce Švajčiarsko. Všetky zápasy slovenskej reprezentácie budete môcť sledovať na stanici JOJ Šport. V prípade ak by ste chceli sledovať aj ďalšie zápasy MS, Medzinárodná florbalová federácia ponúka prvýkrát v histórii šampionátov, novú platenú platformu, kde si môžete predplatiť sledovanie všetkých zápasov MS alebo si vybrať jednotlivý zápas. IFF vynovila aj aplikáciu, v ktorej nájdete na jednom mieste všetko podstatné priamo z diania. 

Všetky informácie nájdete TU: https://floorball.sport/2022/10/31/floorball-at-your-fingertips-for-wfc-2022/

 


Zürich a Winterthur - moderné športové stánky a jedinečná atmosféra 

Dve mestá, ktoré od seba delí približne 20 minútová cesta vlakom, budú epicentrami svetového florbalu. Po roku 2012, kedy sa Majstrovstvá sveta konali rovnako vo Švajčiarsku, došlo k výmene jedného z dejísk. Bern strieda Winterthur s modernou AXA Arénou, ktorá pojme bez mála 2000 divákov a spĺňa všetky predpoklady na halové športy. Ide o modernú, kompaktnú halu vhodnú na florbal, hádzanú, volejbal alebo basketbal. Samotné mesto Winterthur leží v kantóne Zürich a je šiestym najväčším mestom Švajčiarska. Má niečo vyše 100 000 obyvateľov a takmer 40% jeho rozlohy pokrývajú lesy. Zároveň je súčasťou jedného z najmodernejších a najvyspelejších regiónov Európy a sveta a súčasťou hlavnej švajčiarskej západovýchodnej tepny.

Winterthur v zime. FOTO: bodensee.de

 AXA Arena. FOTO: IFF


Zürich - ekonomické a športové srdce Švajčiarska, Európy a sveta

Najväčšie mesto Švajčiarskej federácie s vyše 430-tisíc obyvateľmi, hlavné mesto rovnomenného kantónu, sídlo svetového bankovníctva a špičkových univerzít s najvyťaženejším letiskom a vlakovou stanicou v kraijne syrov, kvalitných nožov a hodiniek. 

V aglomerácii Zürišského metropolitného územia pojme približne 1,2 milióna obyvateľov a nájdete tu všetko, čo na spokojný život potrebujete. Mesto kultúry, opery, baletu, divadiel, múzeí s bohatým historickým dedičstvom ležiace pri severnom konci Zürišského jazera. Sídlo veľkých svetových firiem, centier biznisu alebo Svetovej futbalovej federácie - FIFA, v ktorom sa konajú rôzne špičkové svetové podujatia ako napr. Diamantová atletická liga. 

Nájdeme v ňom aj novú, nádhernú a modernú areénu. Práve tu, v najväčšom švajčiarskom meste a v úplne novej Swiss Life Aréne, budeme sledovať najlepší svetový florbal. Aréna je domovským stánkom hokejového klubu ZSC Lions, pojme 12 000 divákov, nájdete tu Biznis Club, reštaurácie, športový bar a najmä slovenský florbalový tím. 

Pozrite si virtuálnu prehliadku: https://www.swisslifearena.ch/besucher/arena-3d/

 

Swiss Life Aréna. FOTO: IFF

Zürich v noci. FOTO: Peakpx

Sídlo FIFA. FOTO: Wikiwand


VSTUPENKY a FANZÓNA 

Ak chcete prísť našich chlapcov povzbudiť priamo do dejiska šapionátu, vstupenky nájdete TU: https://www.wfc2022.ch/ticketingwfc/ 

Cestovanie na podujatie v rácmi celého územia MHD ZVV (kantón Zürich) je súčasťou každej vstupenky na Majstrovstvá sveta mužov vo florbale 2022. 

 

Pre všetkých fanúšikov florbalu je v oboch arénach /Swiss Life aj AXA/ pripravený tzv. DOM FLORBALU, kde môžu pozerať všetky zápasy MS, zdieľať svoje emócie, dojmy a baviť sa atmosférou podujatia. Viac info TU: https://floorball.sport/2022/10/25/house-of-floorball-meeting-point-for-all-fans-during-wfc-2022/

 


Sledujte spoločne s nami švajčiarske dobrodružstvo na našich sociálnych sieťach, zápasy na JOJ Šport a ďalšie zaujímavosti aj na ďalších kanáloch Televízie JOJ.

 

PROGRAM SLOVENSKEJ SKUPINY


 



Odoberajte newsletter