Marek Onderko: „Ideme zabojovať o čo najlepší výsledok a to je pre mňa najdôležitejšie.“

Slovenská reprezentácia juniorov má za sebou predposledné sústredenie pred svetovým šampionátom, ktoré sa počas predošlého víkendu uskutočnilo v Humennom. Hlavný tréner nášho výberu Marek Onderko určil konečnú tridsaťčlennú nomináciu hráčov, z ktorej dvadsiatka bude definitívne známa po záverečnom sústredení tesne pred MS.

 

Predstavitelia Slovenského zväzu florbalu spoločne s členmi realizačných tímov neustále vylepšujú podmienky slovenským reprezentantom a reprezentantkám čo sa spája s interakciou miestnych klubov a fanúšikov. „My ako reprezentácia Slovenska sme sa vždy snažili o propagáciu florbalu v rámci zrazov. Všetky tréningy, v rámci možnosti situácie COVID19, boli prístupné verejnosti, boli sme ochotní a prístupní rôznym formám propagácie. Či už komunikácia s miestnymi médiami alebo aj klubmi. Preto sme sa na túto akciu pripravili a zvyšok už záležal aj od miestneho klubu. Na plánovaný tréning s členmi klubu FBK Humenné sa bohužiaľ dostavilo menej detí ako sme očakávali, ale to ich nadšenie súťažiť proti hráčom, ktorí sú určitými vzormi pre nich, bolo úžasné. Tešili sa z každej vydarenej veci, ktorú urobili,“ povedal tréner slovenskej reprezentácie juniorov Marek Onderko a k vytvoreným podmienkam v Humennom pre celú výpravu doplnil: „Podmienky ubytovania, stravy, prístupnosť haly, ústretovosť mesta boli na veľmi dobrej úrovni. Chlapci mali k dispozícii oproti štandardným službám, ešte wellness a masáže. Snažíme sa posúvať hranice od zrazu ku zrazu a dúfam, že aj toto pomôže rozvoju florbalu na Slovensku.“

 

Záverečná nominácia na svetový šampionát, ktorý sa od 25. do 29. augusta uskutoční v Brne, je hotová. Do akej miery sú vybraní chlapci pripravení? „V príprave nám opäť chýbali hráči, ktorí si doliečujú zranenia, alebo sa nemohli zúčastniť kvôli dlhodobo plánovaným veciam. Čo sa týka prípravy, tak sme sa snažili odstraňovať chyby, ktoré sme považovali za dôležité a odstrániteľné v krátkodobom horizonte. V rámci možností sme sa snažili pripraviť tím najlepšie, ako sme vedeli a až šampionát ukáže, ako na tom chlapci sú. Nebudem sa vyhovárať na neštandardnú prípravu a ani nikto z hráčov by to tak nemal robiť. Ideme zabojovať o čo najlepší výsledok a to je pre mňa najdôležitejšie. Čaká nás ešte jedno sústredenie v Kežmarku a možno ešte nejaké prekvapenie, veď uvidíme,“ uzavrel rozhovor Onderko.

 

Záverečná nominácia slovenskej reprezentácie juniorov na MS (25. – 29. 8. 2021, Brno):

 

Brankári:

MELEGA Šimon (FaBK ATU Košice), KEPŠTA Jakub (FBK Nižná), VAŠKO Filip (FK Florko Košice), BÁNFI Samuel (1. FBC Florbal Trenčín)

Hráči:

BUJNA Michal (Snipers Bratislava), ŠUŠKA Ján (FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina), BLASZCZYK Lukáš (FaBK ATU Košice), CVACHO Richard (FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina), LACENA Vladimír (Tsunami Záhorská Bystrica), FEGYVERÉS Jakub (Tsunami Záhorská Bystrica), GAJDOŠ Matúš (Floorball Thurgau, SUI), GAVLÁK Erik (FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina), FÜRSTEN Filip (1. FBC Florbal Trenčín), FAITH Roman (FaBK ATU Košice), CHOVAN Roman (Bulldogs Brno, CZE), KVASNICA Tomáš (1. FBC Florbal Trenčín), MAYER Maximilián (1. FBC Florbal Trenčín), OLEKŠÁK Daniel (FaBK ATU Košice), PÁZSICZKÝ Marek (FaBK ATU Košice), STELLER Peter (Snipers Bratislava), PHAM TRUNG Hoang Long Dávid (FaBK ATU Košice), SOJKA Sebastián (FK Florko košice), FULIER Viktor (Tsunami Záhorská Bystrica), ŠOLC František (FK Florko Košice), TOMČO Ivan (Tatran Střešovice, CZE), VIRGA Samuel (1. FBC Florbal Trenčín), MACHOVIČ Marco (Tsunami Záhorská Bystrica), VÍTEK Jakub (Bulldogs Brno), BATKOVIČ Šimon (FaBK ATU Košice), LAUKO Martin (Snipers Bratislava)

Realizačný tím:

ONDERKO Marek, HORECKÝ Jakub, VRBA Peter, LEHTINEN Ilkka, KARÁSEK Michal, MIGO Maroš, TEREZ Stanislav



Odoberajte newsletter