Masár z 1. FBC Trenčín do Sparty Praha

Keď v uplynulom ročníku 1. FBC Trenčín v extralige mužov valcoval všetko, čo mu stálo v ceste, bolo zrejmé, že o jeho hráčov bude záujem v zahraničí. Netrvalo dlho a prvý prestup sa stal skutočnosťou. Zahraničný angažmán si vyslúžil útočník Šimon Masár, ktorý zamieril do Sparty Praha.

 

V hlavnom mete Českej republiky bude aj študovať na Fakulte tesnej výchovy a športu Univerzity Karlovej. „V Trenčíne som úspešne dokončil gymnázium a bol som rozhodnutý ísť študovať aj na vysokú školu. S výberom kam študovať a hrať, mi pomohol vo veľkom aj bývalý tréner Pavel Polakovič a za to mu patrí moja vďaka. Od mala som Sparťanom a som nesmierne rád, že som dostal šancu, ktorej sa chcem poriadne chopiť,“ povedal Šimon Masár pre spravodajstvo Slovenského zväzu florbalu (SZFB).

 

Prestupu mladého útočníka do zahraničia nezabránila ani súčasná komplikovaná situácia. „Jemný strach nastal, keď uzavreli hranice. No funguje tu skvelá komunikácia, takže všetky muchy sa neskôr vychytali,“ ozrejmil.

 

ACEMA Sparta je tradičný český klub, v ostatnej edícii tamojšej najvyššej súťaže obsadila v základnej časti štvrtú priečku. „Od pôsobenia v Sparte očakávam veľký hlad a chuť hrať kvalitný florbal. Je to skvelý klub, ktorý má tie najvyššie ambície a preto sa od nich nebudú líšiť ani moje. Máme skvelo poskladaný tím a verím, že to dokážeme pretaviť až na postup do superfinále,“ vyhlásil devätnásťročný florbalista.

 

Samotnému Masárovi vyšla sezóna 2019/2020 na výbornú. Počas celého ročníka patril medzi opory suverénneho lídra tabuľky extraligy mužov. Jeho 61 bodov za 38 gólov a 23 asistencií v dvadsiatich dueloch z neho urobilo druhého najproduktívnejšieho hráča súťaže za Janom Komínkom (79 bodov) z Prešova. Nechal za sebou napríklad reprezentantov Martina Kuboviča (60) z Tsunami Záhorská Bystrica či klubových spoluhráčov Tomáša Kvasnicu (59) a Samuela Virgu (57). Úspešný bol aj v extralige juniorov, kde stihol odohrať osem stretnutí a získal 30 bodov (21+9).

 

„Celému klubu ŠK 1.FBC Trenčín na čele s pánom Piovarčim a pánom Ságom musím zo srdca poďakovať, že povolili tento prestup zrealizovať. V Trenčíne je skvelá základňa mladých hráčov a preto práve problém odchodu jedného hráča bude len ´kozmetický detail´,“ uzavrel čerstvý člen kádra Sparty Praha.



Odoberajte newsletter