Matej Vanta: „Dal som začiatok zápasu ráno o desiatej, tak hádam to pomôže...“

Z celkového počtu dvanástich zápasov sa počas víkendového dvojkola prvej ligy mužov neodohrajú tri z nich. Dôvodom prekvapujúco nie je zlá pandemická situácia, ale skutočnosť, že družstvá z Dolného Kubína a Čadce uvoľňujú viacero svojich hráčov na reprezentačný zraz juniorov. Deväť duelov však prinesie zaujímavé zápolenia o dôležité body do tabuľky, pretože sa základná časť v nedeľu dostane do svojej polovice.

 

Trnava si minulotýždňovým víťazstvom nad White Eagles spravila chuť a tak sa v domácom prostredí už tešia na ďalšie bratislavské tímy Hurikán a Capitol. „Predošlé víťazstvo nás samozrejme potešilo. Horšie asi je, že polovica hráčov pred týždňom nehrala a polovica z minulého víkendu na zápasoch teraz nebude, ale určite si nabudenie pošleme medzi sebou aspoň cez whatsupp... Aj napriek tomu si trúfame na šesť bodov. Spravíme všetko preto, aby sme zajtra s Hurikánom vyhrali a v nedeľu som dal zápas ráno o desiatej, tak hádam to pomôže...“ povedal so šibalským úsmevom hrajúci tréner FBC 11 Trnava Matej Vanta.

 

Viac voľna ako zápasov, mali za posledný mesiac hráči FBC Raptors. Tentoraz ich čaká dvojzápasový víkend na súperových ihriskách. Predstavia sa v Starej Ľubovni proti Falcons a v Spišskej Novej Vsi proti Young Arrows. „Sme dva týždne bez súťažného zápasu, takže na stretnutia na východe Slovenska sa tešíme. Trochu ma mrzí, že vycestujeme v oklieštenej zostave, keďže veľa hráčov nášho tímu má pracovné povinnosti. Do zostavy sme však nominovali viacerých mladých hráčov, ktorí sa budú určite chcieť ukázať v dobrom svetle. Samozrejme, ideálne by bolo získať plných šesť bodov, no v tejto situácii, v akej sme, budeme spokojní aj s tromi. Súperov veľmi nepoznáme. Stará Ľubovňa je nováčik s výbornými výsledkami a Spišská Nová Ves ako minuloročný extraligista bude mať určite svoju kvalitu, preto sme v týchto zápasoch považovaní za outsiderov. Nám však táto pozícia vyhovuje,“ povedal kapitán FBK Raptors Martin Adamčík.

 

Na Oravu do Mútneho vycestujú na zápas „Žochári“ z Topoľčian a družstvo FBK Harvard Partizánske zabojuje taktiež v Mútnom, ale aj v Dolnom Kubíne. 

 

Podrobný program zápasov nájdete TU


Ďalšie články


Odoberajte newsletter