Medzinárodný deň florbalu: Oslava florbalu po celom Slovensku a spustený e-shop pre všetkých fanúšikov

12. apríl v znamení florbalovej fiesty po celom Slovensku pri príležitosti osláv Medzinárodného dňa florbalu - športu, ktorý spoločne milujeme.
K tomu bonus v podobe spustenia e-shopu Slovenského florbalu s prvými produktmi s logom florbal sk 


Krásny, slnečný a florbalový deň. Aj taký je už druhý rok 12. apríl na Slovensku. Deti z celej krajiny a zo stoviek škôl si dnes so sebou okrem desiaty zobrali aj florbalky a zahrali si obľúbený florbal. Aj počasie akoby vedelo, že máme Medzinárodný deň florbalu.

Radosť, pozitívna energia, zábava a hra florbalu kdekoľvek a kedykoľvek počas tohto dňa. To je lajtmotívom podujatia, ktoré Slovenský zväz florbalu pripravil už druhý rok po sebe v spolupráci a pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu a Ekofond SPP. Čistá energia pre náš šport, ktorý robí radosť (nielen) deťom. 



V rámci dlhodobej agendy „Super Florbal Deti“ zastrešenej Slovenským zväzom florbalu (SZFB) sa konali súťaže zručnosti či turnaje medzi triedami. Voľnejšou formou sa odohrávali aj ďalšie florbalové aktivity v telocvičniach, halách, na školských dvoroch a provizórnych ihriskách vo verejnom priestore.

„Potešilo ma, čo som vnímal. Takéto aktivity pre deti majú obrovský zmysel a spopularizovanie florbalu na školách je veľká vec. Zväz to výborne podchytil, držím mu palce. Základňa sa vďaka tejto i podobným akciám určite bude ďalej rozširovať,“ povedal štátny tajomník pre šport Richard Nemec, ktorý zavítal na ZŠ Černyševského v bratislavskej Petržalke.

„Veľmi ma teší, že sme prezentovali florbal v škole so zázemím dýchajúcim týmto športom v krúžkovej podobe. Detská radosť z florbalu tvorí základ pre neskorší prechod na klubovú úroveň, až napokon takto vštepené nadšenie a zanietenosť vedú k reprezentácii na vrchole celej pyramídy,“ skonštatoval prezident (SZFB) Martin Kopejtko. 

„Vôbec nie som prekvapený tým, ako florbal napreduje. Naopak: už kedysi na fakulte telesnej výchovy a športu som dekana upozorňoval, že tento šport pôjde stále vyššie a vyššie svojou základňou, prácou zväzu i klubov, kvalitou líg aj našich reprezentácií. Vôbec som o tom nepochyboval a aj dnešok len potvrdil správnosť tejto prognózy,“ dodal Richard Nemec.

Prezident SZFB Martin Kopejtko si pre štátneho tajomníka pre šport Richarda Nemca pripravil aj prekvapenie v podobe florbalky. 


PREKVAPENIE PRE FANÚŠIKOV FLORBALU - SPUSTENIE E-SHOPU SLOVENSKÉHO FLORBALU

Okrem druhého ročníka celoslovenských osláv florbalu si Slovenský zväz florbalu a Slovenský florbal pripravili pre fanúšikov a budúce nádeje tohto športu aj spustenie e-shopu s prvými produktmi s logom florbal sk. V ponuke sú mikiny, tričká, tepláky a vrecúška na športovú obuv. 

Aktivitu a možnosť popularizácie florbalu aj formou merchu a jasným a zreteľným odkazom na florbal pochválil a ocenil aj prezident Slovenského zväzu florbalu - Martin Kopejtko: "V rámci tejto aktivity je najpodstatnejšie, že ktokoľvek na Slovensku prejde okolo produktu s logom florbal sk vie, o aký šport ide. Florbal sk má svoju budúcnosť, je to čitateľné, je to viditeľné a oveľa rýchlejšie sa dostane do oka širokej verejnosti. Veľmi prajem e-shopu aby sa mu darilo a aby si našiel čo najviac klientov, ktorí aj touto formou podporia florbal na Slovensku."

 

ODKAZ NA E-SHOP SLOVENSKÉHO FLORBALU 

E-SHOP SLOVENSKÉHO FLORBALU


Sme veľmi radi, že 12. apríl patrí oslave florbalu v akejkoľvek podobe. Termín 12. apríl zaviedla v roku 2016 ako stály dátum osláv Medzinárodná florbalová federácia (IFF) pri príležitostí 30. výročia svojho vzniku vo švédskom Jönköpingu. Ďakujeme za všetky fotky, videá a najmä jedinečné športové zážitky pre deti po celom Slovensku. Spolu sme florbal. Tešíme sa na budúci rok. 



Odoberajte newsletter