Michaela Šponiarová sa vracia do Vítkovíc

Slovenská reprezentantka Michaela Šponiarová zrealizovala prestup zo švédskeho FC IBK Täby späť do klubu najvyššej českej súťaže žien 1. SC Vítkovice.

 

Skúsená slovenská hráčka si okrem českých Vítkovíc zahrala aj vo fínskom Classic Tampere a naposledy aj v spomínanom švédskom Täby. Dnes je však opäť vo Vítkoviciach. „Na toto moje rozhodnutie malo vplyv viacero faktorov, ktoré nakoniec rozhodli o mojom návrate naspäť do Vítkovíc,“ povedala Michaela Šponiarová a dodala: „Za možnosť si zahrať švédsku SSL som veľmi rada. Odnášam si veľa skúseností, či už po hernej stránke, ale aj tej životnej. Neľutujem žiadny okamih.“

 

Vítkovice v predošlej sezóne nezískali titul, čiže Miškin cieľ bude v nasledujúcej sezóne pomôcť dotiahnuť ich opäť k najvyššej méte. „Určite áno. S Täby sme sa bohužiaľ do play-off neprebojovali, čo ma mrzí, ale zato mi chuť k výhre narástla o to viac.“ A ako na diaľku vnímala, že majstrovský titul vyhralo FBC Ostrava, kde je viacero našich reprezentantiek? „Samozrejme som dievčatám zablahoželala k tomuto úspechu. Verím, že sa čoskoro vidíme na reprezentačných zrazoch,“ uzavrela Šponiarová.



Odoberajte newsletter