Michaela Šponiarová z Fínska do Vítkovíc

Reprezentantka SR vo florbale Michaela Šponiarová sa po dvoch sezónach vracia späť do dobre známeho prostredia českých Vítkovíc. Práve z klubu z Ostravy, v ktorom získala tri české tituly, v roku 2018 zamierila do fínskeho elitného tímu Classic Tampere.

 

Priznala, že jej pôvodné ambície boli od reality mierne odlišné. „Príchod do Česka som neplánovala, prioritou bolo zahraničie, no momentálna situácia mi to nijako neuľahčila. Som rada, že Vítkovice ma v tomto podržali a teším sa na opätovnú spoluprácu. Verím, že tie najvyššie ciele sa splnia a čaká nás úspešná sezóna,“ uviedla Michaela Šponiarová pre spravodajstvo Slovenského zväzu florbalu (SZFB).

 

Z návratu jednej z najlepších slovenských florbalistiek sú v Ostrave nadšení. „Vždy som veľmi rád, keď sa hráči alebo hráčky, ktorým náš klub pomohol odísť do sveta, vracajú späť a sme pre nich v Českej republike prvou voľbou. Príchod Michaely pre nás znamená obrovské posilnenie, jej dlhoročné skúsenosti a kvality sa nám budú náramne hodiť. Naše tohtoročné ciele totiž opäť budú tie najvyššie,“ povedal podľa klubového webu predseda správnej rady a prezident 1. SC Tempish Vítkovice Tomáš Krásný. „Po príchode Liny Häggovej ide o ďalší jednoznačný dôkaz, že chceme uspieť nielen na domácej scéne, ale aj na tej medzinárodnej,“ dodal.

 

Dvadsaťpäťročná odchovankyňa Pruského M. Šponiarová má na konte päť účastí na majstrovstvách sveta, vrátane domáceho šampionátu v roku 2017. Dovedna si na seniorských MS obliekla národný dres 32-krát so ziskom 55 bodov za 30 gólov a 25 asistencií.



Odoberajte newsletter