Michal Dudovič: „Mám v pláne počas leta navštíviť Paríž, no pre mňa je základ, že môžem tráviť čas s rodinou.“

Prvým slovenským reprezentantom, ktorý „zakotvil“ v najvyššej švajčiarskej súťaži bol v roku 2016 Michal Dudovič. Aktuálne sa do krajiny helvétskeho kríža presúva aj Lukáš Ujhelyi. Dudovič získal v sezóne so svojim klubom SV Wiler-Ersigen striebornú medailu, keď v Superfinále jeho tím prehral s Grasshoppers Zürich tesne 1:2. Ako sa pozerá na predošlú sezónu a svoje účinkovanie skúsený slovenský reprezentant?

 

„Myslím si, že sa nemáme ani zďaleka za čo hanbiť. Finále nám síce o chlp ušlo, ale ukázali sme našu silu v momentoch, keď to bolo najviac potrebné. Máme veľmi mladý tím a takáto skúsenosť nám do budúcej sezóny len pomôže,“ začal svoje rozprávanie hráč SV Wiler-Ersigen Michal Dudovič, ktorý bol jediným strelcom svojho družstva v Superfinále. „Tak gól vo finále určite poteší každého, no radšej by som zdvihol nad hlavu majstrovskú trofej. Myslel som si, že po mojom góle sa to rozbehne a tých gólov strelíme viac, no nemali sme v ten deň šťastie v koncovke. S jedným gólom sa bohužiaľ zápas vyhrať nedá...,“ dodal.

 

Michal zaregistroval príchod svojho reprezentačného kolegu Lukáša Ujhelyiho do konkurenčného klubu UHC Alligator Malans. „Určite sa z tejto udalosti teším. Lukymu to želám, nazbiera nové skúsenosti a zahrá si trošku iný štýl a iný level hry. Teším sa na naše spoločné stretnutia na ihriskách. Myslím si, že Luky sa prispôsobí rýchlo. Je to zodpovedný hráč či už na ihrisku, alebo mimo neho, takže si nemyslím, že ho niečo prekvapí. Hral dlhé roky v Sparte, takže je určite pripravený na túto výzvu.“ Čo by mu pre začiatok poradil? „Asi len to, aby proti nám nestrieľal góly,“ povedal Dudovič s úsmevom.

 

Ešte nasledujúcu sezónu má vo Wileri istú. „Mám podpísanú zmluvu s Wilerom ešte na jeden rok, z čoho sa teším. Uvidím, ako sa budem cítiť po ďalšej sezóne a či zmením pôsobisko,“ uvažuje najlepší florbalista Slovenska v sezóne 2019/20, ktorý sa v decembri počas svetového šampionátu mužov vo Fínsku trápil so zranením. „Po majstrovstvách som v lige odohral ešte tri zápasy kým neprišla vianočná pauza, takže s podporou nejakých ortéz a tejpov sa to dalo zvládnuť. Každopádne vianočná pauza padla vhod a mal som tak dostatok času na úplné uzdravenie.“

 

Blíži sa reprezentačný zraz a Michal sa ho už nevie dočkať. „Určite sa teším. Od majstrovstiev sme sa s chalanmi v podstate nevideli, takže rád ich opäť stretnem a zatrénujem si s nimi.“ Po sezóne sa legionári vracajú aspoň na chvíľu domov k rodine. „Kvôli reprezentačným povinnostiam ostanem tento rok doma v Košiciach takmer celý máj. Hneď po kvalifikácii sa pripájam k tímu, kde už začíname s letnou prípravou,“ vraví 23-ročný strelec, ktorý sa v lete plánuje vybrať na krátku poznávačku. „Mám v pláne navštíviť Paríž, keďže sú to odo mňa len štyri hodiny vlakom. Uvidíme, aká bude vo svete situácia. Pre mňa je však základ, že môžem navštíviť v lete Košice, a tráviť čas s rodinou,“ uzavrel Michal Dudovič.



Odoberajte newsletter