MICHAL DUDOVIČ MAJSTROM ŠVAJČIARSKA!

Michal Dudovič so svojim tímom SV Wiler-Ersigen získal švajčiarsky titul! V dramatickom Superfinále zdolal Wiler Köniz 3:2 po samostatných nájazdoch


Po dvoch neúspešných Superfinále v rade si elitný slovenský reprezentant a najlepší slovenský florbalista minulej sezóny napravil spoločne so svojim klubom z Zuchwilu chuť a po napínavom zápase o všetko sa mohol radovať z titulu v najvyššej švajčiarskej súťaži. SV Wiler-Ersigen tak opäť rozšíril svoju rekordnú majstrovskú zbierku a teší sa už z 13. titulu v L-UPL! 

Dudovič sa síce vo finále strelecky nepresadil a nepremenil ani svoj samostatný nájazd ale o všetko sa postaral víťazným gólom jeho spoluhráč Adrin Hollenstein. "Dudo" sa tak po roku 2019 mohol opäť naplno radovať z výhry a dopriať si víťaznú eufóriu. Ostrostrelec Dudovič sa stal zároveň najproduktívnejším hráčom celého play-off v L-UPL s 23 bodmi, ktoré nazbieral v 13 zápasoch vyraďovacej fázy. V celkových štatistikách kanadského bodovania nazbieral 58 bodov. 

Michal Dudovič vo švajčiarskom Superfinále. FOTO: Flickr Swiss Unihockey


Odchovanec košického ATU len nedávno predĺžil o rok súčasný kontrakt so švajčiarskym majstrovským rekordérom a nemohol si prijať nič lepšie ako zisk titulu. 

Švajačiarske Superfinále sa hrá od sezóny 2014/2015 kedy vystriedalo tradičné série na 4 víťazstvá. Práve Wiler vyhral historicky prvé Superfinále a celkovo má v tomto formáte vyvrcholenia súťaže na konte 4 tituly. 

Koncentrácia Duda na zápas. FOTO: Flickr Swiss Unihockey


Prinášame vám aj jeho exkluzívny pozdrav, ktorý poskytol priamo po  skončení zápasu: "Pozdravujem všetkých fanúšikov slovenského florbalu. Ďakujem veľmi pekne za podporu počas celej sezóny. Zvládli sme to, sme majstri a môžeme ísť oslavovať a trošku si oddýchnuť. Držte sa a buďte zdraví!" 

Michalovi ĎAKUJEME a zároveň GRATULUJEME!!! Prajeme pevné zdravie a veľa osobných a florbalových úspechov. 

Záznam a najdôležitejšie momenty zápasu si môžete pozrieť TU: ZÁZNAM


Fotogaléria


Odoberajte newsletter