Michal Jedlička pred súbojom s Nemkami: „Ja pevne verím, že zvíťazíme!“

Po dvoch očakávaných prehrách s dvomi najlepšími tímami sveta Švédskom a Fínskom, sa od dnešného dňa pre slovenské reprezentantky začína svetový šampionát. Tretím a posledným súbojom v základnej skupine B, bude dôležitý duel o tretie miesto tabuľky, ktoré zvedieme proti Nemecku. Podľa všetkého máme lepší tím, od ktorého sa očakáva víťazstvo. Spoločne budeme dievčatám fandiť pri televíznych obrazovkách RTVS 2 od 13.00 hodiny.

 

Nemky sú zatiaľ v tabuľke na poslednom mieste a za 120 odohratých minút nedokázali streliť žiaden gól. Slovenky šupli Švédkam tri a Fínkam dva. Nemky majú oproti predošlému šampionátu omladený káder, ale to sa dá povedať aj o našej reprezentácii. Je jasné, že tak ako naše dievčatá, aj Nemky šetrili svoje sily na tento vzájomný duel. Z doterajších súperov na tohtoročných MS sme odohrali najviac zápasov práve s Nemkami. Bolo ich až deväť. V šiestich prípadoch sme zvíťazili, raz remizovali a dvakrát prehrali. V posledných štyroch rokoch sme však vždy zvíťazili. Na MS v Bratislave v roku 2017 v pomere 7:3 a vo Švajčiarsku v roku 2019 6:1. V tom istom roku na prípravnom turnaji 6 Nations Floorball Challenge v Poľsku 5:4 a na rovnakom podujatí len nedávno v Trenčíne 9:0. „Do súboja s Nemeckom ideme s jednoznačným cieľom zvíťaziť. Chceme predviesť našu hru, na ktorej sme pracovali počas celej prípravy. Dúfam, že budeme mať priebeh hry vo vlastných rukách a budeme tvoriť, čo znamená mať väčšinu času loptu na svojich florbalkách a nebezpečným spôsobom ohrozovať bránku súperiek a premieňať šance na góly,“ povedala jednoznačne a odhodlane skúsená slovenská reprezentantka Michaela Šponiarová.

 

Svoju predstavu pridal aj hlavný kouč Slovenska Michal Jedlička: „V tomto zápase nie je čo riešiť a my si jednoznačne ideme po víťazstvo, aj keď by nám stačila pre lepšie skóre aj remíza, no my chceme vyhrať. Chceme zapojiť do hry všetky hráčky aby naďalej zbierali potrebné skúsenosti a postupne zlepšovali svoje výkony. Ja pevne verím, že zvíťazíme!“

 

Zápas SLOVENSKO – Nemecko môžete od 13.00 h sledovať na RTVS 2.



Odoberajte newsletter