Miestenky na Pohár majstrov 2022 sú rozdané

Najvyššie florbalové súťaže v štyroch elitných krajinách spoznali svojich národných šampiónov, ktorí zároveň získali možnosť zúčastniť sa na budúcoročnom prestížnom Pohári majstrov. Participujú sa na ňom tímy zo Švédska, Fínska, Švajčiarska a Česka.

 

Miestenku na Pohár majstrov žien si vybojovali IBK Thorengruppen zo Švédska, Kloten-Dietlikon Jets zo Švajčiarska, PSS Porvoo z Fínska a 1. SC Vítkovice z Česka. Do mužskej časti turnaja sa kvalifikovali švédsky IBK Falun, fínsky Classic Tampere, švajčiarske družstvo Köniz a český majster Mladá Boleslav.

 

Budúcoročný Pohár majstrov sa uskutoční v termíne 15. – 16. januára vo švajčiarskom Winterthure, kde sa mala konať aj tradičná prehliadka najlepších tímov na svete v roku 2020, no pre celosvetovú pandémiu ju zrušili. „Tešíme sa, že privítame osem najlepších tímov na svete. AXA Arena disponuje modernou infraštruktúrou a, samozrejme, dúfame, že privítame v jednej z najkrajších hál vo Švajčiarsku aj fanúšikov,“ povedal manažér miestneho organizátora HC Rychenberg Winterthur Mario Kradolfer, cituje ho web Medzinárodnej florbalovej federácie (IFF).

 

Spomenutú arénu otvorili iba v roku 2018 a pojme takmer 2000 priaznivcov. Domáce zápasy v nej počas sezóny hrá už uvedené miestne družstvo HC Rychenberg Winterthur.

 

To, že sa tímy na Pohár majstrov kvalifikovali, ešte neznamená, že sa na ňom aj zúčastnia. Potvrdiť či naopak odmietnuť svoju účasť musia neskôr v priebehu tohto roka.



Odoberajte newsletter