Mladšiu prípravku ovládlo košické ATU

Trenčín je už tradičným mestom, v ktorom sa pravidelne stretávajú naši najmenší florbalisti. V športovom centre M-Šport v Zamarovciach sa počas víkendu predstavilo štrnásť družstiev mladšej prípravky. Bojovalo sa na každom kúsku športovej haly a primát víťaza si pre tento rok odnáša družstvo FaBK ATU Košice.

 

Družstvá boli rozdelené do štyroch skupín a v nich sa odohralo množstvo zápolení. Nedeľa priniesla súboje v play-off a tie rozhodli, že sa v semifinále stretli Spišiaci s domácim AS Trenčín. Zverenci trénera Juraja Matejku zvíťazili a vybojovali si účasť vo finále. Druhým finalistom sa stalo družstvo FaBK ATU Košice, ktoré zdolalo FBK Harvard Partizánske.

 

V súboji o tretie miesto sa podarilo vyhrať Partizánskemu nad Spišskou Novou Vsou. Chlapci z Partizánskeho absolvovali v tejto vekovej kategórii svoju premiérovú účasť a hneď si vybojovali medailu. „Táto sezóna bola pre nás premiérová a hneď medailová. Od tejto sezóny sme si v klube určili prioritu a to je práca s mládežou a sme radi, že naša mládež napreduje. Ten kto ma pozná vie, že vždy mám najvyššie ciele a svojim hráčom na sto percent verím. Popravde na začiatku sme si povedali, že ideme po medailu a sme radi, že sa nám to podarilo. Semifinálový zápas s košickým ATU bol veľmi vyrovnaný a kvalitný. Trošku nás sprevádzala smola ale nakoniec práve v súboji o tretie miesto so Spišiakmi sa nám šťastie priklonilo a famózne sme otočili tri minúty pred koncom za stavu 5:9 na 10:9. Hráčom patrí veľká vďaka za predvedené výkony a sme na nich aj patrične hrdí. Pre náš klub je to veľký úspech,“ povedal tréner Partizánskeho Štefan Rajčan.

 

Finále bolo rovnako zaujímavé až do konca. Víťazstvo o jeden gól si však uchmatlo ATU Košice, ktoré tak pokorilo domáci AS Trenčín. „Na tento turnaj som sa tešil od začiatku sezóny, pretože je to vrchol florbalového roka, odmena pre chlapcov a reálne vidíte kvalitu svojho mužstva. Vašu celoročnú prácu a jej reálne výsledky, pretože na turnaji si prvý krát zahráme proti klubom ako je FK AS Trenčín, FBK Harvard Partizánske, Galaktikos Bratislava, či Snipers Bratislava... S klubmi, ktoré herne nepoznáme. To, ako na tom sme, zistíme počas zápasu, kedy neviete do čoho idete, nepoznáte taktiku súpera, ktorý hráč je tam dobrý, na čo si dávať pozor. Všetko nastavíte tak, aby ste mali čo najväčšiu pravdepodobnosť vyhrať. Či sa to podarí, ukáže priamy súboj. Nám sa to podarilo, aj keď sa musím priznať, že som to na začiatku nečakal. Minulý rok sme skončili na desiatom mieste, takže do Trenčína som išiel s cieľom postúpiť do prvej osmičky a uhrať čo najlepší výsledok. Pretavili sme to do najlepšieho umiestnenia z čoho som nesmierne šťastný, ale veľmi som to chlapcom a Biance prial, pretože to bolo veľmi náročné. Celý rok na sebe pracovali a každý jeden z nich urobil obrovský pokrok. Základná časť ma milo prekvapila, keď sme vyhrali s väčším rozdielom nad Trenčínom aj Galaktikos. Potom už nasledovala rýchla smrť, kedy ak chcete postupovať, musíte vyhrať každý zápas. Podarilo sa, ale bolo to naozaj veľmi náročné, fyzicky pre deti a psychicky pre trénerov a rodičov. Rastie nám veľmi silná generácia, verím, že ich čaká veľká budúcnosť ak vydržia naďalej sa venovať tomuto krásnemu športu. Veľká vďaka patrí aj organizátorom z FK AS Trenčín za absolútne dokonale zorganizovaný turnaj. Taktiež ďakujem vedúcemu klubu ATU Košice Jurajovi Dudovičovi, trénerovi Šimonovi Bučkovi, Benjamínu Bodovi, René Bodnárovi a Tomášovi Bezegovi za výbornú prácu s deťmi počas tréningových jednotiek. Nesmiem zabudnúť na rodičov, bez ktorých by nič nešlo, bez ich podpory svojich detí v športe. Rodičia, deti, tréneri to všetko sa spojilo a vytvorilo jednu florbalovú rodinu FaBK ATU Košice a preto sa nám to aj nakoniec podarilo – spoločne! Dlho si to ešte všetci budeme užívať,“ povedal obšírnym spôsobom tréner ATU Košice Martin Batkovič.

 

Konečné výsledky Turnaja o pohár prezidenta SZFB sa nachádzajú tu:

ToPp – mladšia prípravka – Trenčín



Odoberajte newsletter