MS 2022 - FÍNSKO VS SLOVENSKO: Na úvod šampionátu prehra s favorizovaným Fínskom

Slováci majú za sebou úvodný zápas na Majstrovstvách sveta vo Švajčiarsku. Ostrý štart im pripravilo Fínsko v AXA Aréne vo Winterthure

Odštartovali 14. MS mužov vo florbale. Zverenci trénera Mrázka ho otvorili úvodným zápasom A skupiny proti Suomi


Úvod zápasu sa niesol v očakávanom duchu keď už v 3. minúte otvoril skóre Fín Salin. Lukáš Ujhelyi dokázal po krásnej brejkovej akcii vyrovnať, prihrával mu navrátilec na MS po šiestich rokoch - Peter Nehila. Pokračovanie tretiny prinieslo dalšie štyri góly do siete Jakuba Klobučníka. Už po prvej tretine tak bolo skóre zápasu ako výsledok posledného duelu s Fínmi na MS 2020 v ich domácom prostredí. 

Druhá časť už neprieniesla podobnú porciu gólov a niesla sa v miernejšom tempe, najmä zo strany Fínov, ktorí hrali skúsene a našich chlapcov takmer do ničoho nepustili. V tretej tretine sme inkasovali ešte trikrát. Za najelpšieho hráča zápasu bol na slovenskej strane vyhlásený nováčik na MS - Vladimír Bačinský. 

 

 

Peter Nehila asistoval na gól Slovenska. FOTO: Michal Tarabík

 

Debutový štart na vrcholnom mužskom podujatí si pripísal Vladimír Bačinský, ktorý aktuálne oblieka dres pražského Black Angels. Do hry nastúpil aj ďalší jubilant na MS mužov - Samuel Kelemen z Panthers Otrokovice. Do hry nastúpil aj tretí nováčik na MS - Jakub Košarišťan z FBC Ostrava. 

101. štart v slovenskom reprezentačnom drese absolvoval Ladislav Gál a zároveň išlo o jeho 31. štart na MS mužov, ktorým prekonal doterajšieho lídra štatistiky, bývalého kapitána reprezentácie Lukáša Řezaninu. 

 

Vladimír Bačinský pri jeho premiére na mužských MS. FOTO: Michal Tarabík


Ohlasy po zápase:

tréner Radomír Mrázek: "Všetci sme vedeli, že favorit zápasu je jasný. Duel ovplyvnili najmä naše individuálne chyby v úvode. Dosť to ovplyvnilo našu psychiku. V druhej tretine sme sa upokojili, hráči lepšie zachytili tempo zápasu. Boli sme schopní podržať si loptičku a aj si niečo vytvoriť. V tretej sme znovu spravili individuálne chyby. Chceli sme o niečo lepší výsledok, ale cieľ, aby si zahrali všetci, to splnilo. Hlúpe góly kazia dojem zo zápasu. V nedeľu nás čakajú Nóri, ktorých vnímame tak, že sú na našej úrovni. V nedávnych zápasoch sme boli schopní zdolať ich. Držanie loptičky a trpezlivosť budú kľúčom k tomu, aby sme zvíťazili."

Vladimír Bačinský - MVP zápasu: "To, že som bol vyhlásený za najlepšieho hráča SR, je druhoradé. Ďakujem chalanom za to, že bojovali. Mali sme iný scenár, v ktorom sme chceli hrať vyrovnane až do tretej tretiny. Žiaľ, po prvej tretine to už bolo o štyri góly. Fíni boli lepší. S Nórmi očakávam úplne iný zápas ako dnes. Hra bude vyzerať úplne inak a verím, že budeme diktovať tempo."

 

Slovákov zajtra čaká kľúčový zápas skupiny proti Nórsku, ktoré dnes prekvapilo domáce Švajčiarsko a uhralo remízu 4:4. Druhý duel základnej skupiny A začína zajtra o 17:00 v úplne novej Swiss Life Arena. Sledovať ho budete môcť opäť na stanici JOJ Šport. 

 

 


FÍNSKO vs SLOVENSKO 

Góly: 3. Salin (Johansson), 11. Salo (Salin), 13. Sikkinen (Tykkylainen), 15. Kailiala (Sikkinen), 20. Kainulainen (Lastikka), 41. Johansson (Salin), 45. Sikkinen (Heikkilä), 60. Heikkilä - 10. Ujhelyi (Nehila), 

 

 

MATCH CENTER - https://www.szfb.sk/sk/stats/matches/953/majstrovstva-sveta-muzov-2022/match/119260/overview



Odoberajte newsletter