MS 2022 - SLOVENSKO VS NÓRSKO. Napínavý duel so šťastným koncom, hetrikový Dudovič. Nóri padli 7:6

Slovenská mužská reprezentácia má za sebou druhé vystúpenie na Majstrovstvách sveta vo Švajčiarsku. Nórsko sme zdolali 7:6


Slováci nezachytili úvod zápasu, keď inkasovali v rozmedzí ôsmich minút tri góly. Budíček pre zverencov Radomíra Mrázka zabezpečil Ladislav Gál v 16. minúte a gólom do šatne Ronald Gašparík. Po prvej prestávke ale prišlo na ihrisko oveľa aktívnejšie družstvo. Sebavedomie smerom do útoku a dôvera v herný plán stanovený trénerom, priniesli obrat skóre. Štyri góly znamenali vedenie 6:3. V tretej časti hry sme ale skórovali len raz, zásluhou najlepšieho hráča zápasu, hetrikového Michala Dudoviča. 

Skvelý duel odohral aj Ladislav Gál a Ronald Gašparík, v bráne kryl chrbát viaverými výbornými zákrokmi Adam Kohút. Tímový výkon Slovákov nakoniec nedovolil Nórom vyrovnať a napriek zdramatizovaniu skóre sme si odniesli cennú výhru. 

 

Michal Dudovič a jeho radosť po góle. FOTO: Michal Tarabík


 

SLOVENSKO vs NÓRSKO 7:6 (2:3, 4:0, 1:3)

Góly: 16. Gál (Gašparík), 20. Gašparík (Dudovič), 23. Dudovič (Gál), 31. Gál (Dudovič), 34. Dudovič (Gašparík), 40. Ujhelyi (Dudovič), 54. Dudovič (Pažák) – 5. Frafjord (Hamrin), 8. Terjesen (Pedersen), 13. Lindgjerdet (Kronberg), 52. Hamrin (Norrmann), 58. Hjemgard (Olesen), 60. Lindgjerdet (Pedersen)

 

Fantastickí slovenskí fanúšikovia na tribúne priamo vo Swiss Life Aréne. FOTO: Michal Tarabík

 


HLASY PO ZÁPASE 

Tréner Radomír Mrázek: "Povedal by som, že to bol jeden zápas zložený z troch minizápasov. Súper ukázal, že je lepší florbalovo. V prvej a určite aj v tretej tretine sa ukázalo, že Nórov zdobí skúsenosť a pokoj. My sme ukázali veci, ktoré máme dané do hry a nimi sa prezentujeme. Výsledok na konci odpovedá plánu, pretože sme chceli súpera uťahať. Myslím si, že plán stopercentne vyšiel v priebehu druhej tretiny. Žiaľ, v tretej tretine sme na to nenadviazali, súper nabral posledné sily a dostal nás pod tlak. Niektoré veci sme v závere nezvládli skôr mentálne ako florbalovo. Na MS sú však rozhodujúce body a tento zápas preto hodnotím maximálne pozitívne. Chlapcov samozrejme pochválime. Určite by sme si predstavovali, aby sme zápas mali viac vo svojej moci. Je to veľmi cenné víťazstvo. Pre nás to znamená, že aj posledný zápas v skupine proti Švajčiarom bude zaujímavý, pretože bude o čo hrať, je v hre druhé miesto v skupine."

MVP zápasu Michal Dudovič: "Na začiatku zápasu na nás Nóri vyleteli s plnou energiou, hrali veľmi dobre na lopte, boli efektívni a dali z každej strely gól. Vedeli sme však, že ešte máme 50 minút a môžeme to otočiť. Po mojom prvom góle sa mi trochu uľavilo a padol mi kameň zo srdca. Každou tretinou som sa cítil lepšie a lepšie. Najmä našej päťke to išlo, za čo som veľmi rád a dúfam, že to bude pokračovať. Tréner nám neustále hovoril, aby sme držali vysoké tempo napádania, čo sa nám darilo až do konca zápasu, ak nerátam hru bez brankára. Zažiť potlesk v takejto aréne je niečo fantastické a splnený sen. V zápase so Švajčiarskom sa môže stať všetko, naša skupina je zamotaná. Do zápasu pôjdeme s pokorou a z obrany."

 


Slovákov čaká v pondelok deň voľna a v utorok vrchol skupiny proti domácemu Švajčiarsku vo večernom hlavnom vysielacom čase od 20:00 na JOJ ŠPORT. 



Odoberajte newsletter