MS 2022 - SLOVENSKO VS ŠVAJČIARSKO - Bojovný výkon na domácich nestačil. Dnes popoludní nás čaká súboj o 1/4 finále proti Poľsku

Slovenská mužská reprezentácia nestačila v poslednom zápase na domácich Švajčiarov. Nevyužité šance hneď na úvod z našej strany a domáce publikum boli kľúčovými bodmi prehry, ktorá nás posunula do osemfinálového zápasu proti Poľsku  


Hneď v úvode zápasu si zverenci Radomíra Mrázka dokázali zásluhou Ronalda Gašparíka vytvoriť dve veľké šance. Tie, žiaľ, zostali nevyužité a postupne sa začali presadzovať domáci. Pred vypredanou AXA Arénou dokázali Švajčiari streliť v prvej časti hry 4 góly. Naši chlapci dokázali do prvej prestávky znížiť na 2:4 a zdvihli hlavy aj náladu fanúšikom. V ďalšom priebehu zápasu už ale skórovali len raz, domáci naopak šesťkrát a s piatimi bodmi vyhrali skupinu A. Slovensko obsadilo s dvoma bodmi tretiu priečku a už dnes od 16:00 ho čaká v osemfinále Poľsko. Zápas budete môcť sledovať od 15:55 na JOJ ŠPORT. 

Druhý gól v kariére na MS mužov strelil Peter Nehila. Najlepším hráčom zápasu sa stal kapitán Michal Pažák. 

Peter Nehila po svojom druhom góle kariéry na MS. FOTO: Michal Tarabík

 


SLOVENSKO - ŠVAJČIARSKO 3:9 (2:4, 0:2, 1:3)

Góly: 17. Pažák (Gašparík), 20. Nehila (Pažák), 44. Dudovič (Gašparík) - 5. Braillard, 7. Zaugg (Mock), 8. Heller (Meier), 14. Schiess (Maurer), 29. Laely (Riedi), 31. Laely (Riedi), 47. Mendelin (Kanzig), 58. Burki (Mendelin), 58. Ruegger (Mock). Rozhodovali: Sjogren, Ellis (obaja Fín.), vylúčení: 2:2, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 2000 divákov.

 


OHLASY PO ZÁPASE: 

Tréner Radomír Mrázek: "Budem stručný. Rozhodol úvod zápasu, individuálne chyby, rýchlosť s ktorou vedia hrať Švajčiari na lopte, na ktorú jednoducho nie sú naši chlapci zvyknutí. Neskôr sme ich dokázali trošku spomaliť ale následne už domáci predviedli výkon, ktorý zodpovedá kvalite ich kádra. Hodnotenie tak nemôže byť pozitívne. Na lepší výsledok sme mohli pomýšľať len za predpokladu, že v úvode podržíme obranu a vyhneme sa individuálnym chybám, čo sa nám ale nepodarilo. Nebudeme sa ale viac vŕtať v tom, že sme dostali dnes 9 gólov od Švajčiarov, od Fínov 8 ale zoberieme si z toho pozitívne veci, ktoré budeme chcieť aplikovať hneď v ďalšom zápase. Cieľ je jasný, 5. miesto, ale musíme byť koncentrovaní a proti Poľsku nás čaká náročný zápas." 

MVP zápasu a kapitán Michal Pažák: "Nemali sme pokoj v hlavách, pokoj na florbalkách. Možno zohrala úlohu aj plná hala, nové situácie pre väčšinu z nás. Švajčiari boli o triedu lepší a my sme nezachytili úvod, ktorý je v takýchto zápasoch kľúčový. Oni dnes museli, my sme mohli. Ak by sme v úvode viedli, zápas mohol vyzerať inak. Máme stále čo doháňať najmä po fyzickej stránke. Mali sme svetlé chvíle v obrane a máme sa o čo oprieť. Teší ma najmä fakt. že sme sa nevzdali a bojovali ako tím. Do zápasu s Poľskom ideme síce ako favorit, ale určite to nebude jednoduché. Dobre sa vyspíme a ideme ďalej za spoločným cieľom." 


Zostrih slovenských gólov - https://fb.watch/gGGhc3cRzs/

GAMECENTER - https://www.szfb.sk/sk/stats/matches/953/majstrovstva-sveta-muzov-2022/match/119499/overview


SLOVENSKO vs POĽSKO - 15:55 - JOJ ŠPORT



Odoberajte newsletter