MS JUNIORIEK 2022 - Dve haly, jedno mesto / Katovice

Jubilejné 10. Majstrovstvá sveta junioriek (U19) bude hostiť mesto v južnom Poľsku a hlavné mesto Sliezskeho vojvodstva - Katovice 

Mesto s takmer 300 000 obyvateľmi, univerzitou, modernou infraštruktúrou, kultúrnymi a športovými možnosťami, mesto spojené s ťažbou kamenného uhlia a spracovaním železa. Práve tu zabojujú slovenské dievčatá o čo najlepšie umiestnenie na juniorských MS. 


Slovenský výber junioriek je oddnes v Kežmarku, odkiaľ v utorok ráno naberie smer Katovice. Čakať ich bude moderno-historické mesto a športový stánok s názvom Szopienice Arena /Arena A/ s kapacitou 1500 divákov. Multifunkčná hala slúžiaca najmä pre volejba, v Poľsku tak veľmi populárny šport. 

Szopienice Arena zvnútra - Zdroj: IFF


Katovice patria k najzelenším mestám v Poľsku, Vyše 40% rozlohy je pokrytých zeleňou, stromami a za posledné roky prešlo mesto veľkými zmenami s cieľom byť zodpovedné k životnému prostrediu a zlepšiť podmienky pre život obyvateľov. Vznikli rôzne zelené oázy, dôraz je kladený na odpadové hospodárstvo a modernú, ekologickú a udržateľnú hromadnú dopravu. Moderné športoviská, bohaté kultúrne vyžitie, oddychové zóny, historické budovy, Sliezske múzeum, Historické múzeum gitár... To všetko a ešte oveľa viac nájdete v perle južného Poľska. 

Na spoznávanie krás metropoly Sliezskeho vojvodstva a 11. najľudnatejšieho mesta Poľska ale nebude mať tím vedený Dušanom Ďuríčkom veľa času, keďže ho čaká nabitý zápasový program. 


Prvý zápas "slovenskej" skupiny B je na programe v stredu 31.8 od 16:00 proti Česku. Federálne derby tak bude pre dievčatá skutočne ostrým štartom šampionátu. Naposledy sa so západnymi susedkami stretli na turnaji v Kutnej Hore a v priateľskom zápase podľahli Česku 3:8.


Zápasy budete môcť sledovať na YouTube Channel IFF a všetko podstatné nájdete aj na našom Facebooku, Instagrame a TikToku. 

 

PROGRAM ZÁPASOV TU: https://floorball.sport/u19wfc2022/tournament/match-schedule/


Fotogaléria

Súvisiace články


Odoberajte newsletter