MS junioriek preložené z mája na september

Majstrovstvá sveta junioriek 2022 sa mali hrať vo Wellingtone na Novom Zélande v máji tohto roku, avšak z dôvodu pokračujúcich cestovných a vstupných obmedzení Florbal New Zealand oznámil Medzinárodnej florbalovej federácii, že nie je možné, aby podujatie prebehlo podľa plánu. Od tohto rozhodnutia z novembra minulého roka, IFF rokuje s niekoľkými asociáciami, ktoré prejavili záujem usporiadať podujatie, ale stále neboli schopné urobiť konečné rozhodnutie.

 

„Už teraz je jasné, že podujatie sa určite nebude hrať v máji, ako bolo pôvodne naplánované. Naše diskusie s prípadným organizátorom šampionátu pokračujú a podujatie sa bude konať v septembri 2022, čo je v súčasnosti najpravdepodobnejšou alternatívou,“ hovorí manažérka podujatia IFF Sarah Mitchell.

 

Rovnako ako v prípade odložených MS hráčov do 19 rokov v roku 2021, aj keď sa dátumy podujatí môžu zmeniť, veková spôsobilosť hráčok zostane rovnaká, čo znamená, že iba hráčky narodené 01. 01. 2003 alebo neskôr, ale nie neskôr ako 03. 05. 2007 sú oprávnené zúčastniť sa MS.
 



Odoberajte newsletter