MS junioriek preložili na september

Majstrovstvá sveta junioriek 2020 sa neuskutočnia v pôvodnom májovom termíne. Výkonný výbor Medzinárodnej florbalovej federácie (IFF) pre koronavírus rozhodol o ich preložení na september.

Na žiadosť zástupcov Švédskej florbalovej federácie je svetový šampionát hráčok do 19 rokov v Upssale, na ktorom sa zúčastnia aj reprezentantky SR, po novom naplánovaný na 2. - 6. september 2020. Vekové obmedzenie zostáva nemenné a platí limit z pôvodného termínu.

„Švédska florbalová federácia, mesto Uppsala a IFU Aréna sú hrdí, že budú hostiť majstrovstvá sveta vo florbale v rokoch 2020 a 2021. Vzhľadom na náročnú situáciu, ktorú spôsobuje na celom svete koronavírus však Švédska florbalová federácia navrhla odložiť svetový šampionát junioriek,“ uviedol generálny tajomník Švédskej florbalovej federácie Göran Harnesk, cituje ho oficiálna internetová stránka podujatia.

Slovensky na MSJ figurujú v C-skupine spolu s Kanadou, Novým Zélandom a USA. Na šampionáte pred dvoma rokmi vo švajčiarskom St. Gallene obsadili ôsme miesto.



Odoberajte newsletter