MS JUNIOROV 2023: Na úvod vysoká prehra proti Švédom

Slovenskí juniori odštartovali Majstrovstvá sveta v Dánsku vysokou prehrou proti 5-násobným majstrom sveta zo Švédska. Gólovo sa presadili len dvakrát. V záverečnej tretine si strelecké konto na MS otvorili Michal Bačišin a Timotej Bielik


Od samotného začiatku zápasu Švédi dominovali na loptičke, v prihrávkach aj v pohybe na ihrisku a postupne navyšovali skóre duelu. Po prvej tretine bol rozdiel päťgólový, po druhej časti už dvojciferný - 0:12. Prvý gól slovenských farieb na MS 2023 v Dánsku a svoj prvý gól na MS vôbec strelil Michal Bačišin. Doplnil ho rovnako svojim prvým gólom na MS - Timotej Bielik v poslednej minúte duelu. 

Slováci tak vstúpili do šampionátu vysokou prehrou. Už zajtra od 10:00 ich čaká dôležitý zápas proti Nemecku. 


Majstrovstvá sveta juniorov - Dánsko/Frederikshavn

1. ZÁPAS SLOVENSKA - SKUPINA B


SLOVENSKO 2:19 ŠVÉDSKO 

Góly Slovenska: 49. Bačišin, 60. Bielik
 


Hlasy po zápase: 

Tréner Jakub Horecký: "Určite to nebol výkon, ktorým sme sa chceli prezentovať na tomto turnaji. Musím povedať, že sme do zápasu vstúpili s prílišným rešpektom voči súperovi, čo bolo vidieť počas všetkých tretín. Snažili sme sa s tým pracovať počas zápasu ale kvalita súpera bola natoľko vysoká, že sme nedokázali konkurovať Švédom. Výsledok je veľmi vysoký, nepoviem slovo krutý, pretože je úplne zaslúžený. Musíme sa pozviechať a na zajtrajší kľúčový zápas sa musíme hlavne mentálne pripraviť tak, že jednoducho tých Nemcov ideme zdolať." 

 

Michal Bačišin, strelec prvého gólu Slovenska na MS (jeho prvý gól na MS): "Tak je to skvelý pocit, streliť prvý gól na MS, hralo sa mi super. Celkovo naša päťka hrala dobre, dali sme dva góly, čo je super. Je to niečo nové tieto majstrovstvá, je tam predsa len rozdiel aj od tých Švédov. Rozdiel 17 gólov nie je len tak a určite to nie je výkon, ktorý chceme podať proti Nemcom a musíme do zápasu vstúpiť úplne iní."


Tabuľka

Skupina B Z B
1 Švédsko Švédsko 3 6
2 Švajčiarsko Švajčiarsko 3 4
3 Slovensko Slovensko 3 1
4 Nemecko Nemecko 3 1

Odoberajte newsletter