MS žien sa budú hrať s bielou loptou UNIHOC DYNAMIC

V spolupráci s UNIHOC sa Medzinárodná florbalová federácia IFF rozhodla, že oficiálne zápasy IFF na Majstrovstvách sveta žien vo florbale 2019 sa budú hrať s bielou loptou UNIHOC DYNAMIC. V poslednom čase bola hodnotená zápasová loptička UNIHOC DYNAMIC „hot orange“ a IFF dospela k záveru, že nie je optimálna pre streamovanie.

 

Počas turnaja EuroFloorball Cup 2019 v Malackách IFF hodnotila farbu loptičky UNIHOC DYNAMIC „hot orange“ a mala možnosť ju porovnať s bielou loptou. Keďže hráči chceli hrať oficiálne zápasy EFC s oranžovou loptičkou, komisia EFC sa rozhodla uskutočniť porovnávanie loptičiek počas rozcvičení pred zápasmi. „Testovanie lopty EFC 2019 ukázalo, že oranžová nie je optimálna na pozeranie v streamingu. Preto sa IFF rozhodla, že WFC 2019 v Neuchateli sa bude hrať s bielou loptou DYNAMIC,“ informuje generálny tajomník IFF John Liljelund.

 

Testovanie loptičiek bude pokračovať aj počas a po Majstrovstvách sveta vo florbale žien 2019: „Horúca oranžová farba bola prijatá hráčmi, ktorí ju testujú priamo v zápasoch a schválili ju televíznymi partnermi, ale bohužiaľ to nie je najlepšia farba na streamovanie herných akcií. V súčasnej dobe je biela lopta najlepšou voľbou z kolekcie UNIHOC DYNAMIC, takže s ňou budeme hrať teraz. IFF však bude v spolupráci s UNIHOC pokračovať v testovaní rôznych farieb s cieľom nájsť najlepšiu možnú oficiálnu zápasovú loptu. Budeme sa snažiť vziať do úvahy všetky možné aspekty a zamerať sa na to, aby sme na IFF Eventoch hrali s najlepšími možnými loptičkami a tiež berieme do úvahy rôzne miesta a streamingové nastavenia,“ uzatvára pán Liljelund.

 

WFC 2019 bude prvou oficiálnou udalosťou IFF, ktorá sa bude hrať s bielou loptou od majstrovstiev sveta vo florbale juniorov U19 2011 v nemeckom Weissenfelse. MS žien 2019 sa hrajú od 7. do 15. decembra vo švajčiarskom Neuchateli.



Odoberajte newsletter