MSR DORASTENCOV: Snajpri z Bratislavy dokráčali k titulu bez jedinej prehry!

Florbalisti Snipers Bratislava ovládli bez jedinej prehry Majstrovstvá Slovenska dorastencov v Trenčíne.

Mestská športová hala žila počas troch dní tým najlepším dorasteneckým florbalom na Slovensku a diváci na tribúne, ale aj doma, prostredníctvom online prenosov sledovali ďalší z vrcholov domácej florbalovej sezóny


Titul bez jedinej prehry 

S blianciou 5 výhier z 5 zápasov dokráčali k dorasteneckému titulu Snajpri z hlavného mesta. Počas celého turnaja nenašli premožiteľa. Cesta za titulom viedla cez tri skupnové výhry, keď postupne zdolali Žilinu 3:0, domáci 1. FBC 12:2 a následne aj ATU Košice 4:2. V sobotnom dopoludňajšom semifinále zdolali ďalší košický klub Florko 5:4 a dokráčali do finále. Tam na nich čakal dovtedy rovnako nezdolaný AS Trenčín. Vrchol turnaja v centrálnej hale MŠH priniesol pred zaplnenou tribúnou, ktorá hnala svojich favoritov za titulom slovenských majstrov, vyrovnaný priebeh. Keď v úvode tretej tretiny prekvapil obranu AS a aj brankára nahodenou strelou Marek Pacek, ostaválo Trenčanom stále dostatok času na vyrovnanie a prípadný obrat zápasu. Ten sa ale nekonal a po výhre 3:2 si Snipers pripísal majstrovský titul. Priamo na ploche vypukli oslavy ale aj pocity sklamania. 

Práve z tímov finalistov pochádzajú aj najproduktívnejší hráči turnaja. Kanadské bodovanie vyhral Timotej Kollár z AS Trenčín, za ním skončil Martin Vrábel zo Snipers s 13 bodmi a za ním s rovnakým počtom bodov hráč bronzového Florka Jakub Čekan. Najlepším brankárom turnaja sa s úspešnosťou zákrokov 90,29% stal Dávid Šteták z majstrovského Snipers. 

PREHĽAD FINÁLE


Ohlasy po turnaji: 

Lukáš Kuzl - tréner dorastu AS Trenčín / web AS Trenčín florbal /

Finále na ktoré chalani tak dlho čakali sa stalo skutočnosťou a my sme boli krôčik od vytúženého zlata. Myslím, že diváci mohli vidieť krásny finálový zápas, kde sa bojovalo až do posledného hvizdu. Žiaľ aj napriek tomu, že sme vedeli dostať súpera pod tlak a vypracovať si sľubné šance, v koncovke sme sa trápili, čo súperovi naopak vychádzalo a podarilo sa mu dať o gól viac.“ 

Martin Vrábel - kapitán dorastu Snipers Bratislava / FB Snipers Bratislava /

"Po náročnej sezóne poznamenanej zraneniami a odchodmi sa nám podarilo vytvoriť jeden z najlepších kolektívov, v akom som kedy hral. Turnajom sme prešli bez zaváhania, čim sme potvrdili výbornú taktickú pripravenosť a pravidlo, že ak neprehráš ani jeden zápas, tak nemôžeš skončiť ako porazený. Verím, že to bude obrovským povzbudením pre ďalší rozvoj klubu Snipers."



O bronzové medaily si to rozdali v košickom derby ATU a Florko. Čierno-biele farby začali zápas lepšie a viedli o dva góly. Potom sa ale rozbehol obrat oranžovo-čiernych, ktorý v 50. minúte zavŕšil Michal Berezňanin. Florko tak pridalo do sezónnej zbierky druhú bronzovú medailu. 

PREHĽAD ZÁPASU O BRONZ


STUPNE VÍŤAZOV

1. SNIPERS BRATISLAVA 

2. FBK AS Trenčín červení 

3. FK FLORKO KOŠICE


Výkony hráčov na ihrisku pozorne sledovali aj tréneri jednotlivých reprezentačných výberov. Nechýbal hlavný tréner ženskej reprezentácie Michal Jedlička, tréner junioriek Dušan Ďuríček, tréner mužskej reprezentácie Radomír Mrázek s asistentom Karlom Šefčíkom, tréner reprezentácie juniorov Jakub Horecký a aj predseda reprezentačnej komisie Juraj Matejka či predseda KVTM Dárius Siheľský. 


Gratulácia víťazom a všetkým medailistom a rovnako aj poďakovanie organizátorom a všetkým zúčastneným za hladký priebeh celého vrcholu dorasteneckej sezóny na Slovensku. 


Fotogaléria

Ďalšie články


Odoberajte newsletter