Muži a juniori Snipers idú do karantény, zápasy preložia

Mužský a juniorský tím Snipers Bratislava putuje do desaťdňovej preventívnej karantény. Dôvodom je, že jeden z hráčov A-družstva bol dnes pozitívne testovaný na nový typ koronavírusu a v priebehu týždňa absolvoval spoločný tréning mužov a juniorov.

 

Podľa informácií Snipers sa testovaný hráč, ako aj všetci ostatní členovia kádra cítia byť v poriadku. Preventívna karanténa sa bratislavskému družstvu skončí až v nedeľu a teda sa v riadnom termíne neuskutoční sobotňajšie stretnutie 3. kola extraligy mužov Snipers proti FBC 11 Trnava a víkendové zápasy 3. a 4. kola extraligy juniorov proti košickým tímom Florko a ATU.

 

Klub už o vzniknutej situácii informoval zástupcov Ligovej komisie Slovenského zväzu florbalu, ktorí budú v spolupráci s klubmi hľadať vhodné termíny na dohratie preložených zápasov.

 

„Na základe nariadení podstúpia hráči testy, ale bez ohľadu na výsledok musia zotrvať v desaťdňovej karanténe od posledného kontaktu. Karanténa vyprší 27. septembra, čiže v nedeľu a z tohto dôvodu sa nemôžeme zúčastniť na žiadnom víkendovom zápase JEX ani MEX,“ informoval Vladimír Roziak zo Snipers Bratislava.

 

Muži Snipers počas uplynulého víkendu privítali v 2. kole extraligy Mikuláš Prešov (2:7), pozitívne testovaný florbalista však v zostave Bratislavčanov chýbal. Zápasy Snipers sú prvé súťažné v slovenskom florbale, ktoré musia byť preložené pre pretrvávajúcu pandémiu koronavírusu. Ešte pred štartom súťaží organizovaných SZFB zaznamenali pozitívny test aj v inom bratislavskom tíme ŠK Lido Prírodovedec.



Odoberajte newsletter