Na „Tri korunky“ sme nestačili...

Druhé vystúpenie slovenskej reprezentácie juniorov na Majstrovstvách sveta v kanadskom Halifaxe nebolo úspešné. Slovensko podľahlo vicemajstrom Švédom 4:14 a zajtra sa stretneme proti Česku, ktoré dnes zdolalo Dánov 12:2.

 

Švédi od začiatku vytiahli na našich chlapcov aktívny presing a nedovoľovali Slovákom založiť postupný útok. Na konci šiestej minúty sme dokonca dostali príležitosť zahrať si presilovú hru. Slováci sa usadili na polovici Švédov, no bránku súpera sme príliš neohrozili. Hneď po skončení presilovky na konci ôsmej minúty udreli severania. My sme sa však nezlomili a o necelé dve minúty bolo vyrovnané. Po strele Petra Bezega z diaľky pred bránou loptu tečoval Roman Faith. Malé zaváhanie v obrannej činnosti spôsobilo, že sme v trinástej minúte inkasovali druhý gól. Dve minúty pred koncom našich severania trochu v predbránkovom priestore vycvičili a jednoduchou kombináciou z prvej strelili svoj tretí gól v zápase. To ale nebolo všetko. Chlapci boli v obrannej činnosti statickí a nechávali súperom veľa priestoru, čo Švédi využili a strelou od mantinelu prekonali Adama Kohúta po štvrtý raz.

 

V druhej časti to spočiatku vyzeralo, že zastavíme strelecky sa rozbiehajúcich Švédov, no počas štvrtej minúty padol piaty gól do našej brány. To však nebolo všetko, pretože o ďalšie tri minúty sa naši súperi tešili zo šiesteho presného zásahu. Šnúru piatich gólov Švédov prerušil Samuel Virga – 2:6. Nič to nezmenilo na tom, že sme po krátkom čase opäť inkasovali. V druhej polovici tretiny bol vylúčený Jakub Nota, no dokázali sme sa ubrániť.

 

Štvrtá minúta bola osudnou našim reprezentantom aj počas tretej časti, pretože v nej inkasovali v poradí ôsmy gól. O necelú minútu bolo 2:9. Vicemajstri sveta využili presilovku po štyroch sekundách. Tretí gól v rýchlom slede, ktorý bol Švédskym desiatym v tomto zápase spôsobil, že do brány Slovenska prišiel na konci siedmej minúty Timotej Dinka, ktorý absolvoval svoju reprezentačnú premiéru. Druhá presilová hra Slovákov nedopadla celkom dobre. Po strate lopty sme faulovali a súperi dostali príležitosť z trestného strieľania, ktoré premenili. Počas tej istej presilovky sa však presadili aj Slováci. Na 3:11 znížil Tomáš Kvasnica, no prakticky okamžite súperi kontrovali dvanástym gólom. Aby toho nebolo málo, presadil sa náš najlepší strelec na šampionáte Roman Faith – 4:12. Škoda, že sme vždy zbytočne prakticky hneď inkasovali. Švédi strelili aj trinásty gól a stihli aj štrnásty sedem sekúnd pred koncom počas ďalšej presilovej hry.

 

Zajtra čaká našich reprezentantov posledný tretí súboj v skupine. Stretnú sa od 18.00 hod proti Česku.

 

SLOVENSKO – Švédsko 4:14 (1:4, 1:3, 2:7)

 

Hlasy po zápase:

Marek Onderko (tréner Slovenska): Súper bol individuálne oveľa lepší ako ten včerajší. Zrazu sme mali o dosť menej času niečo vytvoriť. Rovnako nás dokázali zatvoriť v našej polovici na dlhší čas. Dostávali sme sa pod tlak, z čoho pramenili naše chyby a to viedlo ku gólom. Na druhej strane ak sme sa dostali do šance my, tak sme častokrát nepremenili a preto sa nám stále viac a viac hralo ťažšie. Myslím si, že ak by Švedi včera vyhrali, tak by sa nám dnes hralo lepšie. Ale taký je šport...



Odoberajte newsletter