Na Orave dobre, na Orave zdravo

Zápasy plné napätia prežívajú aj vekom starší florbalisti. Sú však takticky vyspelejší než ich mladší kolegovia a tak je sa čo učiť aj od nich.

 

Veteráni nad tridsať rokov sa stretávajú raz ročne na turnaji Veterán cup v Tvrdošíne.

 

V tomto roku sa konal už druhý ročník. Podujatie sa uskutočňuje pod záštitou prezidenta Slovenského zväzu florbalu Daniela Graneca. „Prvotnou myšlienkou bolo, že turnaj bude otvorenými majstrovstvami Slovenska, čo sa napokon nepodarilo presadiť a tak vzal prezident Slovenského zväzu florbalu Daniel Granec záštitu nad podujatím, za čo sa mu chceme touto cestou poďakovať,“ povedal organizátor Lukáš Bednár a dodal: „Zúčastňujú sa ho bývalí hokejisti, či hokejbalisti, ktorí sa tak stali doslova znovuzrodenými florbalistami. Majú taktické myslenie, techniku a jediné čo už trochu pokrivkáva, je rýchlosť.“

 

Osem tímov súperilo vo dvoch skupinách pričom do štvrťfinále postúpili všetky družstvá. Do finále sa napokon prebojovali minuloroční obhajcovia Otorinolaryngológovia BYpass, ktorí opäť vyhrali. Poradili si s FBK Harvard Partizánske v pomere 9:2. „Dva roky po sebe kraľuje tím z okolia Žiliny a Púchova. Sú to blízki ľudia, ktorí sa pohybujú po boku slovenského reprezentanta Mariána Galoviča. Dá sa povedať, že rodina Galovičovcov je kompletne zapojená. Zahrať si vždy príde aj otec Štefan s dcérou Danielou. Florbalovú rodinu Galovičovcov podporia Martin Veneny, Daniel Baránek Roman Pavlus a mnohí ďalší,“ porozprával Bednár.

 

Organizátori každého turnaja zavádzajú novinky do nasledujúcich ročníkov aby prilákali nových účastníkov. V prípade Veterán cupu je to trochu inak. „My nič vopred neplánujeme. Všetko vždy príde samé. Orava je tým špecifická. Všetko sa doladí v druhej, neflorbalovej časti turnaja pri dobrom drinku, ktorý je síce považovaný nepovolený doping, ale my ho v tomto prípade rešpektujeme,“ prezradil s úsmevom Lukáš.

 

Aj napriek napísanému, organizátori predsa len plánujú niečo nové. V treťom ročníku chcú účasť tímov zo zahraničia.



Odoberajte newsletter