Na pražský Czech Open zamieril len Dolný Kubín

Súčasná komplikovaná situácia vo svete zanecháva stopy aj na organizovaní podujatí. Tradične slávny a najväčší medzinárodný klubový turnaj v Európe Czech Open, ktorý sa dnes začína v Prahe, tiež pocíti podstatne nižšiu účasť družstiev, než sme boli zvyknutí v minulosti. Zo Slovenska sa do metropoly Čiech vybral len jediný tím mužov Žatva 90 Dolný Kubín.

 

Turnaja sa zúčastní 97 tímov zo siedmich krajín (Rakúsko, Nemecko, Švajčiarsko, Maďarsko, Poľsko, Slovensko a Česká Republika), no skôr sú to domáce české družstvá, ktoré tvoria viac ako 90 percent účastníkov.

 

Organizátori streamujú zápasy live z dvoch rôznych arén: live stream UNYP ARENA a Jižní Město. Túto udalosť môžete sledovať aj na sociálnych sieťach Czech Open: Facebook, Instagram. Fotografie nájdete na flickr. Výsledky nájdete aj na webovej stránke turnaja TU.

 

Na tohtoročnom Czech Open sú štyri kategórie mužov: Elite, Pro, Open a do 21. V prípade žien existujú dve rôzne kategórie: Elite a Open. Tento rok je kvôli pandémii covid-19 znížený počet tímov zo zahraničia a v elitnej kategórii sú iba české tímy.

 

Elitná kategória mužov:

 

1. SC Vítkovice, FbŠ Bohemians, Panthers Otrokovice a Tatran Střešovice

 

Elitná kategória žien:

 

1. SC Vítkovice, Tatran Střešovice, FBC ČPP Ostrava, Florbal Chodov, Panthers Praha, Start98 Kunratice a Český florbal

 

Najväčšou kategóriou je Men's Open kategória s 55 tímami a v kategórii Women's Open je 23 tímov. Slovensko bude zastupovať mužský tím Žatva 90 Dolný Kubín, ktorý sa predstaví v kategórii Men's Open. V skupine „A“ si zahrajú proti českým družstvám IBK HERE FOR BEER, OLYMP FLORBAL, Sport Kolín Pátečníci a Panthers Praha BLACK. „Mali sme nejaké problémy s dokončením harmonogramu zápasov, pretože niektoré tímy museli zrušiť svoju účasť kvôli zmenám v cestovných obmedzeniach. Vzhľadom na pandémiu sme zahrnuli aj preventívne opatrenia, ako je to, že po zápase nepríde k žiadnemu podaniu rúk, dezinfekcia lavičiek hráčov po každom zápase. Haly majú maximálnu kapacitu 500 osôb. Návštevníci, ktorí musia mať na tvári rúško. Taktiež sa nebude organizovať žiadna turnajová párty,“ informuje riaditeľka Czech Open Kristýna Matoušová.



Odoberajte newsletter