Na Spiši od dnes kvalifikácia o postup do juniorskej extraligy

V Spišskej Novej Vsi sa od dnešného poobedia do nedele uskutoční kvalifikačný turnaj o postup do extraligy juniorov. O dve miestenky zabojujú tri družstvá – FbC Young Arrows Spišská Nová Ves, FBC Páv Piešťany a FBC MH Florbal FbO Florpédo Bratislava.

 

Ani jedno z družstiev nehralo regionálnu súťaž a boli jediným tímom, ktorý prihlásil do kategórie juniorov svoje družstvo. Domáci Spišiaci majú zrejme najskúsenejší tím, v ktorom sú hráči pôsobiaci v extralige mužov. „Ak by som povedal, že si netrúfame postúpiť do extraligy tak by sme sa ani do nej neprihlásili. Kostru tímu tvoria dorastenci doplnení niekoľkými juniormi, ktorí hrávajú pravidelne za mužský tím v extralige,“ povedal vedúci družstva Spišskej Novej Vsi Tomáš Gavin.

 

Druhým vážnym ašpirantom na postup je družstvo FBC Páv Piešťany. Jeho hráči pôsobili aj v regionálnej mužskej súťaži. „Na kvalifikáciu sme pripravení na sto percent. Chalani sú namotivovaní na zápasy a všetci sa tešíme kedy to začne. Vieme, že to bude veľmi náročné pretože každý bude bojovať naplno, no nám nechýba odhodlanie hrať juniorskú extraligu v nasledujúcej sezóne,“ povedal tréner FBC Páv Piešťany Michal Srnec.

 

Tretím účastníkom baráže je družstvo z Bratislavy FBC MH Florbal FbO Florpédo Bratislava, ktoré už s účasťou v extralige juniorov má svoje skúsenosti. „Nemáme ambíciu postúpiť do najvyššej súťaže juniorov. Chlapcom chýba konfrontácia a tak sme sa do kvalifikácie prihlásili, aby sme získali cenné skúsenosti. Nastúpime vyslovene s dorastencami a staršími žiakmi a uvidíme, čoho sú v porovnaní so Spišiakmi a Piešťanmi schopní. Postup však z tohto dôvodu ani nie je možný...,“ povedal tréner Florpéda Miroslav Hýlek.

 

Program kvalifikácie o postup do extraligy juniorov:

 

Piatok 12. 4. 2019:

16.30 hod – FbC Young Arrows Spišská Nová Ves – FBC MH florbal FbO Florpédo Bratislava (ŠH Za Hornádom, Spišská Nová Ves)

 

Sobota 13. 4. 2019:

14.00 hod – FBC MH florbal FbO Florpédo Bratislava – FBC Páv Piešťany (ŠH Za Hornádom, Spišská Nová Ves)

 

Nedeľa 14. 4. 2019:

10.00 hod – FbC Young Arrows Spišská Nová Ves – FBC Páv Piešťany (ŠH Za Hornádom, Spišská Nová Ves)



Odoberajte newsletter