Na štíte našich aj domáce Poľky

Slovenské reprezentantky boli úspešné aj vo svojom druhom dnešnom vystúpení na medzinárodnom turnaji 6-nations floorball challenge v poľskom Nowom Targu. Po Dánkach, ktoré zdolali 4:2, si poradili aj s domácimi Poľkami v pomere 6:2. Štyrmi gólmi v sieti súperiek sa blysla skúsená harcovníčka tímu Michaela Šponiarová.

 

Prvý súboj turnaja dnes prehrali domáce Poľky s Nórskom 0:1 a naše dievčatá nastupovali na duel povzbudené úvodným víťazstvom 4:2 nad Dánskom. Od začiatku sa hral svižný florbal. Poľky začali vysoko napádať našu rozohrávku a tak sa hra presúvala zo strany na stranu. Vedenia sa však ujali slovenské reprezentantky, ktoré na začiatku šiestej minúty skórovali zásluhou Michaely Šponiarovej a tak si svoj strelecký účet otvorila na turnaji aj naša prvá päťka. V tej istej minúte bolo 2:0. Zverenkyniam trénera Michala Jedličku sa vyplatil dôraz v predbránkovom priestore, ktorý po prihrávke Šponiarovej využila Kristína Hudáková. Tak ako v súboji s Dánskom Slovenky ku koncu prvej tretiny inkasovali aj s Poľskom. Tentoraz však stihli ešte zvýšiť na 3:1. Autorkou tretej trefy do čierneho bola opäť Kristína Hudáková. Pohľadný florbal zo strany na stranu, ktorý je atraktívny pre oko diváka, trval počas celej tretiny, no tréneri zrejme neboli úplne spokojní.

 

Súboj si aj počas druhej tretiny udržiaval tempo, no góly neprichádzali. Takmer v polovici zápasu dostali Poľky príležitosť presilovej hry, ktorú však nedokázali využiť. Početnej prevahy sa dočkali aj Slovenky. Obliehanie bránky Bernackej ale gólom v sieti domácich Poliek neskončilo. Čo sa nepodarilo našim vyšlo necelé tri minúty pred druhou sirénou Poľkám. Na 2:3 z ich pohľadu znížila Zuzanna Krzywak.

 

Štart do záverečnej časti vyšiel lepšie Slovenkám. Na začiatku druhej minúty zvýšila strelou z polovice ihriska Miška Šponiarová na 4:2. To ale z pohľadu skóre nebolo všetko. Začiatkom štvrtej minúty zavesila znovu Šponiarová, ktorá tak strelila svoj hetrik v zápase a piaty slovenský do Poľskej brány. Miške sadol súboj s Poľkami, pretože pridala aj svoj štvrtý, celkovo šiesty gól a uzavrela tak naše víťazstvo v pomere 6:2.

 

Zajtra odohrajú Slovenky znovu dva súboje. Prvý už od 9.00 proti Nemecku a druhý od 17.00 proti Nórsku.

 

Hlasy po zápase:

Michal Jedlička (tréner Slovenska): „Do zápasu sme vstúpili dobre, no počas druhej tretiny sme nedokázali streliť gól, naopak domáce Poľky skórovali, čím sme ich dostali na koňa. Do záverečnej časti sme vstúpili koncentrovane a gólovo sme súperkám odskočili, čo sme si do konca zápasu už postrážili. Je to zaslúžené víťazstvo a po dnešnom dni môžeme vysloviť spokojnosť.“

 

Michaela Šponiarová (najlepšia hráčka zápasu, Slovensko): „Súboj s Poľkami hodnotím z dvoch pohľadov. Pozitívne je, že sme dokázali streliť viac gólov, čím sme sa v zápase chytili. Negatívne z pohľadu zlého začiatku, kde sme si nevytvárali dostatok gólových príležitostí ako ku koncu zápasu. Som rada za tímový výkon a verím, že si ho udržíme aj do ďalších zápasov.“

 

SLOVENSKO – Poľsko 6:2 (3:1, 0:1, 3:0)



Odoberajte newsletter