Na turnaji Prague Games sme opäť mali aj rozhodcovské zastúpenie!

Na turnaji Prague Games 2022 nechýbali ani slovenské rozhodkyne a rozhodcovia

Nedávno skončený prestížny, medzinárodný, florbalový turnaj v Prahe, priniesol okrem kvalitných športových výkonov aj kvalitné výkony rozhodcov a rozhodkýň. 

Medzi zástupcami "rozhodcovskej" obce nechýbali, už po niekoľkýkrát, ani slovenské farby. Slovensko zastupovali Veronika Vajsáblová a Alžbeta Holičková. Obe disponujú českou rozhodcovskou licenciou "C" a na turnaj dostali pozvánku na základe delegátskych správ a odporúčaní. 


 

Viac nám prezradila Veronika Vajsáblová, ktorá má v našom zväze na starosti vzdelávanie rozhodcov: "Na Prague Games aj Czech Open chodíme pravidelne. Tento rok sme pískali kategóriu G16, pominulé roky G18, teda najstaršie dievčatá na turnaji. Spolu s Betkou sme veľmi zladený pár a pískanie si užívame. Baví nás to a naše ciele nie sú malé, práve naopak."

Obe dievčatá sú zároveň na rozhodcovskej listine českej extraligy žien a ako pevný pár ju budú pískať od ďalšej sezóny. Veronika a Alžbeta pískali na tohtoročnom Prague Games druhé finále a podľa ich vlastných slov, majú veľmi dobré spätné väzby od delegátov, trénerov aj samotných hráčok. 

Pred sebou majú veľké výzvy, ciele a zároveň úlohu priniesť skúsenosti zo zahraničia na Slovensko. 

 

"Vnímam pískanie na Slovensku ako príležitosť priniesť skúsenosti zo zahraničia do našich vôd pretože to často stagnuje. Od Komisie rozhodcov sme dostali tiež možnosť pískať MEX a ja veľmi dúfam, že sa nám to podarí ako prvému ženskému páru vôbec a že budeme úspešné. Je to hlavne kvôli tomu, že mám na starosť vzdelávanie rozhodcov a bola by som veľmi rada, aby mali rozhodcovia pocit, že ich vedie človek, ktorý vie, o čom hovorí."
 


A aby sme nezabudli aj na mužskú časť rozhodcov, v tej nás reprezentovali Dominik Morávek a Mathias Machotka, na ktorých boli rovnako pozitívne odozvy, čo nás veľmi teší. Veríme, že slovenských rozhodcov bude len a len pribúdať. 

 



Odoberajte newsletter