Na zaslúžený finálový duel proti Čechom sa naši chlapci tešia

Postup na Majstrovstvá sveta majú slovenskí reprezentanti istý a čaká ich finálový duel proti víťazovi skupiny E, ktorým sú Česi. Niet pochýb, kto je favoritom tejto konfrontácie, no Slováci nemajú na seba žiaden tlak a tak sú odhodlaní spraviť čo najlepší výsledok. Česi rovnako ako my svoju skupinu vyhrali. Postupne zdolali Slovinsko 7:0, Španielsko 22:0 a Taliansko 10:1.

 

V doterajšej histórii sme sa s našimi susedmi stretli v desiatich prípadoch a všetky súboje sme prehrali. Prvá vzájomná oficiálna konfrontácia sa datuje na rok 2012, kedy sme na 4-nations Cup v rakúskom Salzburgu prehrali 0:8. Najvyššiu prehru sme schytali v roku 2017 v Mladej Boleslavi v prípravnom dueli a to v pomere 2:13. Posledné dva súboje sme odohrali počas prípravy v Bratislave v lete pred rokom a prehrali sme 2:8 a 1:4. „Mohlo by sa zdať, že si v súboji s Českom túto konfrontáciu užijeme, no to bude tak náročný duel, že o nejakej pohode nemôže byť reč. Túto konfrontáciu sme poňali ako odmenu za prvé miesto v skupine a postup na MS a že si opäť môžeme v náročných podmienkach zdokonaliť našu defenzívnu činnosť. Taktiež vylepšiť niekoľko detailov v našej hre a posunúť si sebavedomie pred účasťou na šampionáte. Tešíme sa na zápas a bol by som veľmi rád ak by sme zvíťazili, no Česi sú tu v kvalitnej zostave a vo vynikajúcej forme,“ povedal hlavný tréner Slovenska Radomír Mrázek.

 

Za spokojných hráčov sa vyjadril slovenský legionár pôsobiaci v českej najvyššej súťaži Ladislav Gál: „Čaká nás špecifický súboj a my sa budeme snažiť podať čo najlepší výkon a všetci sa na neho už tešíme.“

 

LIVE prenos zápasu Česko – SLOVENSKO môžete dnes od 18.30 h sledovať TU



Odoberajte newsletter