Najlepšia florbalistka sveta prehodnocuje rozhodnutie ukončiť kariéru

Najlepšia florbalistka sveta za rok 2019 podľa špecializovaného magazínu Innebandy Anna Wijková hlásila pred štartom sezóny 2019/2020, že v jej závere sa rozlúči s aktívnou kariérou. Jej súčasné vyjadrenia však naznačujú, že pôvodné plány prehodnocuje a možno sa na palubovkách objaví aj v ďalšom ročníku.

Dvadsaťosemročnej šesťnásobnej svetovej šampiónke sa nepozdáva predstava rozlúčiť sa s florbalom v predčasne ukončenej sezóne. Pandémia koronavírusu by ju tak, paradoxne, mohla udržať pri florbale minimálne o rok dlhšie. „Momentálne som veľmi smutná z toho, ako sa tento ročník skončil. Ešte stále som to celkom nerozdýchala. Teraz neviem, čo bude ďalej. Mala to byť moja posledná sezóna, ale nechcela by som ukončiť kariéru takýmto spôsobom. V blízkej dobe sa určite nerozhodnem, potrebujem na to nejaký čas,“ uviedla Anna Wijková pre innebandymagazinet.se.

Ak by si prípadne predĺžila kariéru, nastáva aj otázka, v akom klube by to bolo. Dosiaľ pôsobila v tíme Mora, lenže teraz už v v tomto meste nežije. „Presťahovala som sa do Štokholmu. Je to nová kapitola môjho života. Mora je moja srdcová záležitosť a so žiadnym iným klubom som zatiaľ nekomunikovala. Teraz však neviem povedať, čo prinesie budúcnosť,“ dodala Wijková.

Hviezdna stredná útočníčka má na konte 926 bodov za 341 gólov a 585 asistencií v 389 stretnutiach švédskej najvyššej súťaži žien, v reprezentácii odohrala 106 duelov a nazbierala 196 bodov (54+142).



Odoberajte newsletter