Najlepším hráčom sveta vo florbale v roku 2020 je Kim Nilsson

Už po šestnásty raz udeľuje Innebandymagazinet cenu najlepším hráčom sveta spolu s reprezentačnými trénermi a médiami po celom svete. Ocenenie si včera prevzal hráč švédskej reprezentácie Kim Nilsson, ktorý bol vyhlásený za najlepšieho hráča florbalu na svete. V kategórii žien si ocenenie už prevzala česká reprezentantka Eliška Krupnová.

 

„Je to najlepšie individuálne ocenenie, ktoré môžete získať, som nesmierne poctený a mám z toho radosť. Znamená to pre mňa veľa,“ hovorí Kim Nilsson pre Innebandymagazinet. „Na tomto som skutočne tvrdo pracoval a nič nenechávam na náhodu. Som pedantný v každom detaile, ktorý je dôležitý, aby som urobil maximum. Vždy, keď idem do nového zápasu to musím dokázať, ale vďaka cene ako je táto je moja hnacia sila ešte silnejšia, aby som zostal na vrchole.“

32-ročný Kim Nilsson získava cenu za mimoriadne dobrý rok 2020, kde prispieval k ceste svojho tímu FBC Kalmarsund na vrchol švédskej SSL. Jeho tím je v súčasnosti na vrchole SSL a je lídrom bodovania. „Tajomstvo je jednoduché, prečo bol rok 2020 tak dobrý pre mňa aj pre tím. Myslím si, že florbal je stále taká zábava, ako keď som bol mladší. Podarilo sa nám vytvoriť úžasnú partiu, ktorá na sebe tvrdo pracuje a ktorá ma baví. Radi sa stretávame každý deň na tréningoch alebo zápasoch,“ dodal Kim.

Prečo Kim Nilsson?

Kim Nilsson získava ocenenie najlepší hráč sveta vo florbale v roku 2020 za svoj jedinečný a úspešný štýl hry založený na kvalitnej hre v najvyššej rýchlosti. Má vynikajúcu úlohu v presilovke a ako úspešný realizátor samostatných nájazdov. Vo všetkých dôležitých oblastiach preukazuje vynikajúce výsledky ako víťaz zápasu v najlepšej lige sveta a to, čo robí svetového hráča najlepším na svete.

 

KIM NILSSON

Narodený: 28. marca 1988

Pozícia: útok

Omotávka: Ľavá

Výška: 193 cm

Súčasný klub: FBC Kalmarsund

Predchádzajúce kluby: Grasshoppers Club Zürich (2014-2016), AIK IBF (2008-2014)

Reprezentácia: 105 štartov – 116 gólov, 76 asistencií, spolu 192 bodov

Zásluhy: Zlaté medaily WFC 2012 a 2014. Švédsky šampión 2009. Zlato Pohára majstrov 2009. Útočník roka vo švédskej Superlige 2010/11 a 2013/14. Nováčik roka v SSL 2007/08. MVP vo WFC 2012 a 2014. Švajčiarsky šampión 2016. Najlepší hráč sveta vo florbale 2014 a 2020.

 

Najlepší svetoví florbalisti roku 2020:

    Kim Nilsson, Švédsko a FBC Kalmarsund
    Nico Salo, Fínsko a klasika
    Emil Johansson, Švédsko a IBF Falun
    Pascal Meier, Švajčiarsko a klub Grasshoppers Zürich
    Sami Johansson, Fínsko a klasika
    Tobias Gustafsson, Švédsko a Storvreta IBK
    Matej Jendrisak, Česká republika a Linköping IBK
    Krister Savonen, Fínsko a SV Wiler-Ersigen
    Alexander Galante Carlström, Švédsko a IBF Falun
    Jan Zaugg, Švajčiarsko a Mullsjö AIS

 

O ankete:

Najlepší svetoví florbalisti sú oceňovaní od roku 2005 a florbalistky od roku 2007, čo je už 16 a 14 rokov. Víťazov vyberá Innebandymagazinet v spolupráci s reprezentačnými trénermi a medzinárodnými médiami z najvplyvnejších florbalových krajín. Mika Kohonen má najviac prvenstiev, bolo ich až päť.



Odoberajte newsletter