Najlepším tímom českých regiónov žiačok je Slovensko!

Pred týždňom vycestovali do Plzne slovenské výbery dorasteniek a žiačok na Turnaj regionálnych výberov Českého florbalu. Slovenské žiačky dokázali vybojovať prvé miesto, keď zo šiestich zápasov dokázali zvíťaziť v piatich. Dorastenky obsadili konečné piate miesto.

 

Slovenský florbal zaznamenáva vzostupný trend najmä u mládeže, čo sa prejavuje na postupne sa zvyšujúcom záujme detí o tento šport. Pozitívnu propagáciu sa podarilo spraviť našim žiačkam, ktoré sa stali najlepším družstvom spomedzi všetkých českých regionálnych výberov na nedávnom turnaji v Plzni. „Naše dievčatá odohrali neskutočný turnaj. Až na prvý zápas, v ktorom sme prehrali s Výberom Prahy a Stredočeského kraja tesne 2:3, sme dokázali v ďalších piatich zápasoch dominovať a aktívnym presingom spojeným s častým zakončením sme vyhrali nasledových päť súbojov a na turnaji obsadili konečné prvé miesto. Naša príprava bola veľmi krátka a v podstate za sedem týždňov sme vyberali z necelej stovky dievčat osemnásť z nich. Myslím, že sme pri výbere mali šťastnú ruku. Dali sme priestor nielen najvyšším ročníkom, ale našim zámerom bolo zapojiť aj podstatne mladšie dievčatá, ktoré tak získali potrebné skúsenosti, z ktorých budú ťažiť v nasledujúcich rokoch,“ povedal hlavný tréner slovenského výberu žiačok Miroslav Hýlek a dodal: „Je to krásny pocit vidieť nadšenie a radosť z úspechu, ktorý dievčatá dosiahli enormným úsilím. Vsadili sme na tímového ducha a dievčatá sme na to aj pripravili. Vytvorila sa výborná partia, ktorá sa nepoddala v zlomových situáciách. Dievčatá sa spolu zomkli a dokázali vyťažiť z minima maximum. Chcem sa poďakovať všetkým hráčkam, no hlavne mojim dvom novým úžasným kolegom Dušanovi Ďuríčkovi a Štefanovi Rajčanovi. Mali sme dobre rozdelené kompetencie, čo zabralo ako na ihrisku, tak aj mimo neho. Dievčatá verili zvoleným metódam všetkých trénerov, čo ich zaslúžene posunulo k úspechu po ktorom sme všetci spoločne túžili.“

 

Dorastenky síce do finále nepostúpili, no vybojovali pre Slovensko pekné konečné piate miesto. „Opäť po roku sme sa snažili vybrať najlepšie hračky dorasteneckej kategórie, ktoré sa predstavili na turnaji v Plzni. Hoc sme nemali na to veľa času. Na úvod turnaja sme narazili na dlhodobo kvalitný Výber Prahy a Stredočeského kraja. Snažili sme sa o čo najlepší výsledok, no nakoniec sme prehrali 2:5. V druhom zápase proti Výberu Karlovarskému a Plzenskému kraju sme opäť ťahali za kratší koniec. Nepresnosti v prihrávke a v zakončení nás stálo víťazstvo. Zápas skončil 2:4. V poslednom súboji v skupine sa nám konečne podarilo zdolať Výber královohradeckého a pardubického kraja. Bolo vidno postupné zohratie sa tímu, no stále nám akoby chýbala dravosť. V play-off nás už čakal ťažký super z Ústeckého a Libereckého kraja. Po opakovaných chybách v obrane a nedôrazu v osobných súbojoch sme zápas prehrali 3:5. V boji o piate miesto sme sa opäť stretli s Výberom Karlovarského a Plzenského kraja. Tento zápas bol najlepším výkonom slovenského výberu na tomto turnaji. Dievčatá si konečne začali veriť a dávať si väčší pozor v obrane. Súperovi sme vrátili prehru a zápas vyhrali v pomere 4:2. Vystúpenie výberu hodnotím pozitívne. Dievčatá mali možnosť odniesť si veľké množstvo skúseností a zážitkov. Pevne verím, že to bude pre nich motivácia do budúcna. Za ich snahu a bojovnosť ich musím len pochváliť a poďakovať im za reprezentáciu Slovenska. V porovnaní so súperkami sme zaostávali v mnohých herných činnostiach. Nedostatočne sme zvládli hru pod tlakom. Chýbala nám dravosť a chuť po spoločných víťazstvách. Pripisujem to hlavne časovej tiesni a nedostatku prípravných zápasov. V budúcnosti si budeme musieť nájsť viac priestoru, aby sme to čo najviac eliminovali. Ostatné je na samotných dievčatách a tréneroch v kluboch. Do výberu sme tiež nenominovali všetky dievčatá, ktoré sa zúčastnili MS junioriek vo Švajčiarsku. Našou úlohou je vytiahnuť čo najviac nových hráčok, motivovať ich a tak vytvárať zdravú konkurenciu do budúcej juniorskej kategórie,“ povedal hlavný tréner dorasteneckého výberu Slovenska Milan Burdeľ.

 

Výsledky výberu žiačok Slovenska na Turnaji výberov v Plzni:

 

Zápasy v skupine:

Výber Slovenska WU 15 – Výber PHaSČ 2:3

Výber Slovenska WU 15 – Výber KVaPL 5:3

Výber Slovenska WU 15 – Výber HKaPA 5:1

 

Štvrťfinále:

Výber Slovenska WU 15 – Výber JMaZL 4:3 pp

 

Semifinále:

Výber Slovenska WU 15 – Výber USaLB 9:4

 

Finále:

Výber Slovenska WU 15 – Výber OLaMS 5:1

 

Výsledky výberu dorasteniek Slovenska na Turnaji výberov v Plzni:

 

Zápasy v skupine:

Výber Slovenska WU 17 – Výber PHaSČ 2:5

Výber Slovenska WU 17 – Výber KVaPL 2:4

Výber Slovenska WU 17 – Výber HKaPA 4:2

 

Štvrťfinále:

Výber Slovenska WU 17 – Výber USaLB 3:5

 

O 5. miesto:

Výber Slovenska WU 17 – Výber KVaPL 4:2



Odoberajte newsletter