Najlepšou florbalistkou sveta sa stala Češka Krupnová

Najlepšou florbalistkou sveta za rok 2020 podľa prestížneho švédskeho periodika Innebandymagazinet sa stala česká reprezentantka Eliška Krupnová. Ukončila tak dlhoročnú nadvládu hráčok zo severu Európy.

 

Dvadsaťsedemročná kapitánka švédskeho Pixba i českej reprezentácie je vôbec prvou florbalistkou našich západných susedov, ktorá toto ocenenie získala. „Je veľká, silná a vynikajúca pred oboma bránkami. Je to klinická zakončovateľka s vysoko vyvinutým zmyslom pre gólové šance. Ide o extrémne tvrdo pracujúcu hráčku, ktorá je zároveň neuveriteľne chytrá. Vyznamenáva sa univerzálnosťou a zvláda všetky herné situácie. Je skvelým vzorom športovkyne na ihrisku i mimo neho a takisto je kľúčovou hráčkou v jednom z najlepších svetových tímov i veľkou hviezdou reprezentácie,“ vysvetľuje svoje rozhodnutie redakcia Innebandymagazinet, ktorá každoročne vyberá najlepších florbalistov v spolupráci s trénermi národných tímov a novinármi z najvplyvnejších florbalových krajín.

 

„Som absolútne v školu. Som šťastná, hrdá a poctená. Toto je tá najväčšia vec, čo sa mi dosiaľ v živote podarila. Pre tento moment som dlho drela. Dúfam, že to bude motivácia pre ďalšie dievčatá i chlapcov, pretože vidia, že je to možné to dosiahnuť,“ uviedla produktívna útočníka Eliška Krupnová, cituje ju web Českého florbalu.

 

Innebandymagazinet udeľuje cenu pre najlepšieho florbalistu sveta od roku 2005, ženy prišli na rad o dva roky neskôr. Najoceňovanejším športovcom je Mika Kohonen z Fínska s piatimi víťazstvami. Medzi ženami dlhodobo vládnu Švédky a Fínky. Krupnová je po Simone Bernerovej zo Švajčiarska (2008) iba druhou hráčkou mimo dvoch severských krajín, ktorá ovládla túto prestížnu anketu. Vlani sa z víťazstva tešila Švédka Anna Wijková.

 

Najlepšie florbalistky sveta 2020:

1. Eliška Krupnová, Česko (Pixbo Wallenstam)
2. Veera Kauppiová, Fínsko (Thorengruppen IBK)
3. Ida Sundbergová, Švédsko (Pixbo Wallenstam)
4. Moa Tschöpová, Švédsko (Täby)
5. Corin Rüttimannová, Švajčiarsko (Piranha Chur)
6. Cornelia Fjellstedtová, Švédsko (Thorengruppen IBK)
7. Ellen Rasmussenová, Švédsko (Malmö)
8. Denisa Ratajová, Česko (Pixbo Wallenstam)
9. Michelle Wikiová, Švajčiarsko (Kloten-Dietlikon Jets)
10. Oona Kauppiová, Fínsko (Thorengruppen IBK)



Odoberajte newsletter