Najproduktívnejšie trio extraligy sa rozpadlo, líder Lukáš Nôta mieri do Bratislavy

V predchádzajúcej sezóne extraligy juniorov sa v tíme Banskej Bystrice, ktorá obsadila konečné šieste miesto, zišla skvelá trojica hráčov (Hutka – Míšek – Nôta), ktorá ovládla produktivitu celej súťaže, pretože si chlapci rozdelili prvé tri miesta. Najväčším lídrom a víťazom bol Lukáš Nôta, ktorý nazbieral 77 bodov a stal sa aj najlepším strelcom s 59 presnými zásahmi.

 

„Bola to moja posledná, ale zároveň aj prvá sezóna v juniorskej extralige. Môj materský klub FBC Slovan Rimavská Sobota nemal juniorku, tak som hrával druhú ligu mužov a minulú sezónu v prvoligovej Detve. Ovládnuť štatistiky v mojej vekovej kategórii bolo veľmi dobrým pocitom. V útočnej trojke sme si so spoluhráčmi rozumeli a padalo nám to. Aj v predchádzajúcich sezónach som mal celkom dobré štatistiky, čo sa možno odráža od častého tréningu streľby. Škoda, že sa nám nepodarilo zvíťaziť v play-off proti Žiline, keďže sme ako tím boli dobrá partia. Ale potešilo nás, že sme ich potrápili v domácich zápasoch,“ povedal dnes už bývalý hráč Banskej Bystrice Lukáš Nôta.

 

Spoločne s Dominikom Hutkom a Richardom Míškom vytvorili silný útok, ktorý zaťažil kontá súperových brankárov celkom 124 gólmi. To predstavuje viac než tri štvrtiny gólov celého družstva. „S Dominikom aj Rišom sme si na ihrisku rozumeli. Každý vynikal v niečom inom, navzájom sme sa dopĺňali, vedeli sme si meniť pozície, zaskočiť jeden za druhého ako v útoku tak aj v obrane,“ prezrádza najproduktívnejší hráč extraligy juniorov.

 

Zvláštnosťou však je, že toto úspešné trio viac menej spolu ani počas sezóny netrénovalo. Napriek tomu dosiahli úctyhodnú bilanciu. „Keďže sme všetci traja z rôznych miest, bolo náročné skĺbiť spoločné tréningy, preto sme sa stretávali len na zápasoch. Čiastočne sme sa však poznali z rôznych mládežníckych zápasov a turnajov. Počas hry sme sa vedeli na seba spoľahnúť. Ja som trénoval individuálne. S kondičkou a behom to nebol až taký problém, keďže sa venujem behu. Trochu horšie sa trénovali herné systémy, ale keď sme nastúpili na zápas, tak vďaka spoluhráčom som to až tak nepociťoval,“ vysvetlil Nôta.

 

Klub Banskej Bystrice končí a hráči sa stali voľnými. Kam budú mieriť ich kroky ešte nie je známe, no isté je, že sa rozídu. „Idem študovať do Bratislavy na vysokú školu a vo florbale by som chcel pokračovať v niektorom extraligovom tíme. Samozrejme by som si s obomi chalanmi rád zahral ešte v nejakom tíme. Zaujímalo by ma ako by to bolo, keby sme spolu aj trénovali... No o ich ďalšom pôsobení zatiaľ nič neviem,“ uzavrel rozhovor Nôta.



Odoberajte newsletter