Naši juniori prehrali 24-gólovú prestrelku s Lotyšskom

Slovensko aj Lotyšsko mali pre tohtoročný šampionát primárny cieľ čo najviac sa priblížiť k prvej štvorke a v konečnom poradí skončiť hneď za ňou. Potvrdiť to mohli vo vzájomnom zápase, ktorý otváral šampionátový program v hlavnej brnenskej hale. Vďaka výbornej tretej tretine túto úlohu zvládol lepšie lotyšský výber.

 

Oťukávanie v úvodných šampionátových minútach sa rozhodne nekonalo a boli to práve Slováci, ktorí gólovo udreli ako prví. Individuálnu akciu v 7. minúte zakončil Tomáš Kvasnica. Lenže nasledoval pomerne dlhý úsek hry, v ktorom sme doháňali náskok súpera z Pobaltia. Ten v 14. minúte viedol už 3:1, vyrovnával kapitán Matúš Gajdoš s Kvasnicom, ktorý využil početnú prevahu, ktorú predtým sám získal. Ešte pred prvou sirénou sa však Lotyši vrátili do vedenia, a to na prelome prvého a druhého dejstva hrali početnú prevahu.

 

Aj súper svoju prvú presilovku zápasu využil a v 25. minúte viedol dokonca trojgólovým rozdielom. Prostredná časť hry však bola v réžii našich reprezentantov. Dve využité presilové hry a ďalšie štyri zásahy v rovnovážnom stave priniesli obrat skóre na 9:6. Podpísal sa podeň dvomi gólmi Lukáš Blaszczyk, jedným Jakub Vitek, Marek Pázsiczký aj Ivan Tomčo a zápasový hetrik dotiahol Kvasnica. V samom závere druhej tretiny Slováci inkasovali po pohotovej dorážke z blízka, no do šatní šli i tak za vedúceho stavu o dva góly.

 

Tretia dvadsaťminútovka počtom gólom nezaostávala za tými predošlými. Slováci skórovali po pätnástich sekundách hry, Lotyši po 217 sekundách. Lenže trend dlhšie udržal lotyšský tím, ktorý sa štyrmi gólmi po sebe dostal do vedenia a na tabuli svietilo exhibičné skóre 10:11. Našim jediným strelcom v tretej tretine bol Tomčo, no v našej sieti skončila loptička až sedemkrát. Lotyšsko zvládlo divokú prestrelku so slovenskými juniormi, zatiaľ čo tím Mareka Onderka do diania vstúpil prehrou.

 

Slovensko 19 – Lotyšsko 19 10:14 (3:4, 6:3, 1:7)

 

Hlasy po zápase

 

Tomáš Kvasnica (najlepší hráč Slovenska):Odfláknutá tretia tretina z našej strany, nekoncentrovanosť a skrat z našej strany. Mali sme to výborne rozohrané, v dtuhej tretine nás nijak nevedeli ohroziť, no na jej konci prišiel hlúpy inkasovaný gól, ešte v tretej tretine sme dali gól, vyzeralo to dobre, ale nasledovali vylúčenia, sypalo sa to na nás. Kým sme sa prebrali, odskočili nám a už sme to nedotiahli,



Odoberajte newsletter