Nehila chce freestylovať ako Gál, po zranení je silnejší

V sezóne 2018/2019 ovládol v drese Nižnej bodovanie extraligy mužov. Po vydarenom ročníku zamieril slovenský florbalista Peter Nehila k susedom do Česka, kde sa dohodol na pôsobení v klube Panthers Otrokovice. Tam sa stretol s krajanom Ladislavom Gálom, ktorý ho inšpiroval k tréningu florbalového freestylu.

 

Peter Nehila absolvoval v základnej časti českej superligy v drese Otrokovíc 17 zápasov so ziskom 12 bodov za 6 gólov a rovnaký počet asistencií. Dva duely s jedným presným zásahom pridal v tamojšom pohári. „Uplynulá sezóna bola ako na hojdačke so slabším začiatkom, dobrým stredom a so zranením v závere. Na budúcu sezónu mám viacero alternatív, tak ešte nechcem nič vyhlasovať. Síce neviem, kde budem, ale viem, aký budem. Každopádne sa však chcem naučiť freestyle ako Lacko Gál,“ povedal pre spravodajstvo Slovenského zväzu florbalu (SZFB) čoskoro 25-ročný (nar. 8. júna 1995) útočník, ktorý hral v Česku už aj za Tatran Střešovice. Spomenutý Gál sa v minulosti s freestylom predstavil aj v televíznej šou, má podobnú ambíciu aj Nehila? „Určite to plánujem, ale nie každý sa tak dobre učí,“ dodal.

 

Zdravotná indispozícia, ktorá ho postihla v závere ročníka je, zdá sa, minulosťou. „Mal som problémy s kolenom, no teraz som silnejší ako predtým,“ uviedol účastník majstrovstiev sveta 2016. V reprezentácii sa predstavil dosiaľ naposledy na turnaji Polish Open v roku 2019, odvtedy pozvánku do národného tímu nedostal. „Ohľadom ‚repre‘ nemám veľa informácií a tak sa k tomu nemôžem moc vyjadrovať. S trénerom som komunikoval len na jedom zraze,“ ozrejmil.

 

A čo robil v uplynulom období, keď sa život vo väčšine krajín prakticky zastavil? „Bola to dobrá príležitosť dať si do poriadku telo a vo voľných chvíľach sa snažím behávať a dokončiť školu, celkovo mi to skôr padlo vhod, ako ma to nejakým spôsobom obmedzovalo,“ uzavrel Nehila.



Odoberajte newsletter