Nemšová doma „valcovala“, nahor stúpa Modra

Celoštátna súťaž U16 dievčat pokračovala počas víkendu ôsmimi zápasmi štvrtého a jedným dohrávaným duelom tretieho kola. Slušne nahustený program sa odohral v Nemšovej, hoci mal byť organizátorom klub FBK Harvard Partizánske, no pre problémy s halou sa ponúkla Nemšová. Opäť sa najviac darilo domácim dievčatám, ktoré vo dvoch súbojoch nastrieľali súperkám spolu tridsať gólov a sú jediným družstvom bez straty bodu.

 

Nahor sa v tabuľke šplhajú aj dievčatá z Modry, ktoré dvakrát zvíťazili. Najskôr zdolali Galantu United 9:1 a potom sa tešili aj z víťazstva 6:2 nad Pruským. „Chcem pochváliť moje dievčatá za ich prístup k tréningom, ich vytrvalosť a chuť sa zlepšovať. Tento kolektív je spolu necelé štyri roky a nové sa krásne zaradili. Po dvoch sezónach v západoslovenskej lige sme rok nehrali a aj napriek tomu z tímu skoro nikto neodišiel. Sme výborná partia. V tejto súťaži máme za ciel skončiť na treťom mieste. Na Partizánske a Nemšovú ešte výkonnostne zaostávame, ale samozrejme v spoločných súbojoch im to zadarmo nedáme a pokúsime sa o prekvapenie. Zlepšujeme sa od zápasu k zápasu, dievčatá si začínajú veriť a prejavuje sa aj ich tvrdá práca z tréningov. Niektoré trénujú štyri razy do týždňa, nastupujú aj spolu s chlapcami v kategórii starších žiakov. Veľmi som na nich hrdý,“ povedal tréner Modry Peter Holekši.

 

Partizánske odohralo až tri duely. Hneď v úvodnom prehralo vysoko s domácou Nemšovou 2:15 a potom už dievčatá víťazili. Kysučanky zdolali 12:4 a v dohrávanom dueli tretieho kola vyhrali nad Spišskou Novou Vsou 10:1. „Partizánske by sa chcelo poďakovať Nemšovej za poskytnutie športovej haly, keďže tá v Partizánskom bola obsadená. Po tom, čo som v tejto športovej hale už za posledné roky odohral sa tu už cítim ako doma,“ povedal tréner Partizánskeho Dušan Ďuríček.

 

Prvé body do tabuľky si vybojovalo Fiľakovo, ktoré zdolalo Spišiačky tesne 2:1.

 

Všetky konečné výsledky a podrobné štatistiky tejto súťaže nájdete TU



Odoberajte newsletter