Nemšová istým víťazom Ligy U16 dievčat

Pilotný projekt celoštátnej súťaže dievčat do 16 rokov sa v aktuálnej sezóne postupne blíži ku koncu. V nedeľu sa v Kysuckom Novom Meste odohrali zápasy šiesteho kola a o necelé dva týždne je na programe posledné ligové kolo. Na Kysuciach ako už tradične v každom kole, dominovali dievčatá z Nemšovej, ktoré sú predčasnými víťazkami celej súťaže, no všetky body tentoraz bralo aj Pruské a Modra.

 

Nemšová zdolala domácu Kysucu 5:1 a Galantu United 8:3. Považanky sú na čele tabuľky bez straty bodu. Domáce Kysučanky sa tešili v druhom súboji z víťazstva 10:1 nad Fiľakovom. „Na dievčatách je vidieť, že ich florbal baví a rastú každým jedným zápasom, rovnako ako ostatné družstvá. Tešíme sa na zvyšné súboje v lige U16 a súčasne aj na regionálne súťaže. Našim cieľom v lige U16 je zlepšovať sa po florbalovej stránke a pokiaľ na konci ročníka budeme na medailovej pozícii, budeme veľmi radi, no nie je to naša priorita,“ povedal tréner Kysuckého Nového Mesta Miroslav Kašper.

 

Radosť z víťazstiev si užili aj hráčky Pruského, ktoré zdolali Partizánske 2:1 a Spišskú Novú Ves 8:2. „Vzhľadom na to, že väčšina nášho družstva sú ešte stále  mladšie žiačky, tak nám veľkú radosť urobila herná dominancia počas posledných dvoch turnajov. Dievčatá dokázali súperky zatvárať na ich polovici a následnou častou streľbou a nátlakovou hrou zvíťaziť. Trochu mrzí nízka efektivita streľby, ale teší nás to, že o góly sa stará celé družstvo a nespoliehame sa na jednu alebo dve hráčky. Liga U16 nám zabezpečila kvalitné zápasové konfrontácie. Štrnásť zápasov proti súperkám s rôznym herným prejavom dievčatá obrovsky posunie vo vývoji. Je to úplne iné, ako keď v rámci regiónu odohrali dovedna 6 až 8 zápasov proti trom či štyrom iným družstvám a bolo po sezóne,“ skonštatoval tréner Pruského Anton Tkáčik.

 

Všetky konečné výsledky a podrobné štatistiky tejto súťaže nájdete TU



Odoberajte newsletter