Nemšová nezdolaná ani reprezentáciou Nemecka!

V špeciálnom zápase na medzinárodnom turnaji Six Nations Floorbal Challenge, ktorý sa odohráva v Trenčíne, si v kvalitnom súboji zahral účastník najvyššej súťaže žien Hyundai extraligy NTS FK-ZŠ Nemšová, proti Nemecku. Nemšová zostáva v aktuálnej sezóne nezdolaným tímom, pretože líderky extraligy v štyroch odohratých zápasoch nestratili ani bod a dnes dokázali s Nemkami remizovať 3:3.

 

Dievčatá z Nemšovej sa najskôr trochu so svojimi neznámymi súperkami oťukávali, no boli to práve slovenské hráčky, ktoré rozvlnili sieť Nemecka a to už po dvoch minútach hry. Gól strelila slovenská reprezentantka Denias Papierniková. Nemky sa ale posnažili a v polovici piatej minúty vyrovnali. Hra bola vyrovnaná a viacero možností na skórovanie mali hráčky Nemšovej. Ako to však už býva, na 2:1 zvýšilo Nemecko.

 

Úvod druhého dejstva vyšiel lepšie Nemkám, ktoré z florbalky Kisy Reck zvýšili na rozdiel dvoch gólov. Nemšovanky sa snažili tlačiť do zakončenia, ale nedokázali svoje šance premieňať a tak sa za stavu 3:1 v prospech Nemecka odchádzalo do šatní lepšie súperkám. Do hry vrátila svoj tím Tamara Marušincová, ktorá znížila na rozdiel jedného gólu.

 

Zvýšené úsilie a snaha lídra Hyundai extraligy bola odmenená vyrovnávajúcim gólom o ktorý sa postarala Kristína Ondrejičková. Nemšová chcela zvíťaziť a tak aj v závere trochu občas zverenkyne Petra Tydlačku zariskovali, no víťazný gól už neprišiel.

 

Hlasy po zápase:

 

Katarína Daňová (najlepšia hráčka Nemšovej): "Na zápas sme sa veľmi tešili a v prvom rade by som chcela poďakovať Zväzu za možnosť zahrať si proti nemeckej reprezentácii. Myslím si, že pre mňa aj pre ostatné baby to bola dobrá skúsenosť. Remíza 3:3 je veľmi dobrý výsledok a smutné určite nebudeme. Najväčší rozdiel bol v kondícii a v silných súbojoch, ktoré sa so slovenskou ligou určite nedajú porovnať."

 

Katharina Meyerová (najlepšia hráčka Nemecka):  "Vypracovali sme si viaceré gólové príležitosti. Hrali sme štyri zápasy počas troch dní, v obrane sme občas mali diery, ale celkový dojem z turnaja je dobrý. Súper hral dnes dobre, odohral len jeden zápas a mal veľa sily, zatiaľ čo na nás bola cítiť únava."

 

Nemecko – Nemšová 3:3 (2:1, 1:1, 0:1)


Fotogaléria


Odoberajte newsletter