Nemšová si získala veľký rešpekt za výkon v Bratislave

Florbalistky Nemšovej vstupujú do novej ligovej sezóny s obrovským odhodlaním ukončiť svoje jedenásť rokov trvajúce čakanie na titul a duel s Hurikánom v prvom kole sa z tohto pohľadu javil ako zápas, ktorý by mali zvládnuť. Bratislavský tím však je schopný svoj štandard zahrať kedykoľvek a klásť statočný odpor aj papierovo silnejším súperom. Duely po ročnej prestávke môžu byť zradné a nevyspytateľné, ale v hlavnom meste sa to nepotvrdilo.

 

Ak mala dať Nemšová odpoveď na to, nakoľko je pripravená a aké vážne môžu byť jej titulové ambície, odpoveď bola rázna. Víťazstvo 9:0 začala stavať od absolútneho úvodu a náskok 3:0 mala už po necelých štyroch minútach. Nešlo pritom o šou jednej ženy, ale činilo sa šesť rôznych strelkýň. Najvýraznejšie hetriková Kristína Vyletelková. Brankárka Sára Hôrková absolvovala extraligový návrat bez inkasovaného gólu a na tretie dejstvo prenechala svoje miesto mladšej Nikole Bilčíkovej.

 

Hostky mrzelo akurát zranenie Patrície Štefánkovej, ktorá stretnutie nedohrala. Okrem toho však vyslali do ďalšieho priebehu sezóny veľmi rázny signál konkurentkám o tom, že s nimi treba počítať veľmi vysoko. Bratislavský tím spokojný byť nemohol a čaká nielen na svoj prvý sezónny bod, ale dokonca aj gól.

 

VŠK PdF UK Hurikán Bratislava – NTS FK-ZŠ Nemšová 0:9 (0:4, 0:2, 0:8)

 

Hlasy po zápase

 

Stanislav Šenšel (tréner Hurikánu Bratislava):V prvom rade by som chcel pogratulovať súperovi k výhre a k jeho predvedenej hre. Od začiatku zápasu do nás súperky búšili, boli aktívne, rýchle a nevedeli sme na to zareagovať. V podstate sme sa prvé dve tretiny iba trápili. V tretej tretine sme si vypracovali aj nejaké šance a zlepšili sme hernú činnosť. Verím, že zajtra nadviažeme na výkon v poslednej tretine a podáme lepší výkon.

 

Natália Mišíková (najlepšia hráčka Hurikánu Bratislava):Do dnešného zápasu sme zapojili veľa mladých hráčok, ktoré ešte nemajú toľko skúseností. Myslím si, že medzi naše najväčšie nedostatky patrí psychická nestabilita vo vnútri tímu. Určite sa potrebujeme viacej zohrať. Opakovane sme v dnešnom zápase prepadávali v obrannej činnosti. Zároveň máme veľmi mladý tím, ktorý ešte má čo ukázať a čaká nás ešte veľa zápasov v tejto sezóne. Súperkám gratulujem k dnešnej výhre.

 

Peter Tydlačka (tréner Nemšovej):Na prvý zápas v tejto sezóne boli niektoré okamihy veľmi pekné, niektoré boli slabšie a je vidieť, že sa ešte rozbiehame a máme ešte čo zlepšovať do ďalších kôl.

 

Tamara Marušincová (najlepšia hráčka Nemšovej):Bol to náš prvý zápas a myslím si, že tam boli ešte nejaké nedostatky ale ukázalo sa ako sme makali na letnej príprave a rovnako aj ako sme sa zohrali. Podali sme dobrý výkon a ďakujem súperom.


Fotogaléria

Ďalšie články


Odoberajte newsletter