Nenechať sa oklamať doterajšími výsledkami Lotyšiek

Tretí a posledný súboj v základnej skupine B na majstrovstvách sveta vo švédskej Uppsale, odohrajú dnes naše juniorky proti Lotyškám. Slovenky odohrali dva kvalitné duely proti Švédkam a Češkám, s ktorými Lotyšky absolútne nestíhali. Čaká nás zaujímavá konfrontácia a všetci veríme, že s úspešným koncom.

 

Pred začiatkom šampionátu išli o lotyšskom výbere lepšie informácie, no zjavne im v doterajšom priebehu súperky nesadli a v úvodnom stretnutí podľahli Češkám 0:16 a včera aj majsterkám sveta Švédkam 1:14. Vraví sa, že zdanie klame a bude veľmi dôležité aby sa slovenské reprezentantky nenechali uniesť dosiahnutými výsledkami našich dnešných súperiek, pretože faktom je, že majú v tíme skúsené a kvalitné hráčky. Zatiaľ jedinou autorkou gólu Lotyšska na MS je Samanta Berzina, ktorá bola jednou z trojice prezentovaných najnebezpečnejších hráčok tohto tímu pred začiatkom MS. Pozor si budeme musieť dávať aj na Annu Ankudinovú či Juliju Rozite, no podceňovať neradno žiadnu inú súperku.

 

Na úrovni junioriek sme sa s Lotyšskom v celkovej histórii stretli len dva razy. Prvou konfrontáciou bol duel na turnaji Polish Cup v roku 2008, keď sme prehrali tesne 3:4. Oveľa dôležitejší súboj sa odohral v roku 2016 v kanadskom Belleville na svetovom šampionáte. V zápase o konečné siedme miesto naše reprezentantky zvíťazili 9:5 a pre Slovensko zachránili účasť na ďalších MS.

 

Zápas môžete v priamom prenose od 14.00 h sledovať na Arena Sport 1 a LIVE stream tu:

Lotyšsko – SLOVENSKO



Odoberajte newsletter