Niečo o Halifaxe

Slovenská reprezentácia juniorov sa už čoskoro predstaví na svetovom šampionáte v kanadskom Halifaxe. Chlapci sa už nachádzajú na mieste a majú za sebou dva úspešné lety. Kam vlastne pricestovali? Predstavíme si trochu bližšie destináciu, ktorá sa na niekoľko dní stala dočasným domovom našich juniorov.

 

Halifax je hlavným mestom kanadskej provincie Nové Škótsko ležiacej pri Atlantickom oceáne. Toto prístavné mesto sa nachádza v chladnom pásme s vyšším množstvom zrážok a podnebie ovplyvňuje aj monzún z Atlantiku. Mesto Halifax vzniklo v roku 1749 a v súčasnosti má približne 430 000 obyvateľov. Je prakticky vstupnou bránou do zvyšku Kanady. V tomto meste sa v roku 2008 organizovali aj Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji a medzi známe osobnosti patrí aj rodák z Halifaxu, slávny kanadský hokejista Sidney Crosby.

 

Svetový šampionát juniorov sa odohrá vo dvoch športových halách Darthmouth Sportsplex a Dalplex. Slovenskí reprezentanti si vyskúšajú obe haly, no v prvej menovanej odohrajú v základnej skupine B len jeden zápas a to proti Švédsku a zvyšné dva proti Dánsku a Česku v Dalplexe.



Odoberajte newsletter