Niečo o Uppsale, hoteli či IFU Aréne, kde budú naše juniorky na MS

Po viac než ročnom čakaní sa florbalové juniorky dočkajú účasti na svetovom šampionáte, ktorý bol preložený z roku 2020 na september tohto roku. Dievčatá čaká náročný program vo švédskom meste Uppsala. Preto nazrime aké mesto sa stane na pár dní ich dočasným domovom, v akom hoteli budú ubytované a v akej športovej hale sa predstavia. 

 

Mesto Uppsala

 

Uppsala je štvrté najväčšie mesto Švédska a nachádza sa 71 km severne od hlavného mesta Štokholm. Od roku 1164 je Uppsala cirkevným centrom Švédska, sídlom arcibiskupa Švédskej cirkvi a je domovom najväčšej škandinávskej katedrály - katedrály v Uppsale. Univerzita v Uppsale, založená v roku 1477, je najstarším strediskom vyššieho vzdelávania v Škandinávii a bola tam vynájdená stupnica Celzia pre teplotu. V Uppsale sa nachádza jeden z najlepších florbalových klubov na svete, vrátane Storvrety IBK, dvojnásobný víťaz Pohára majstrov IFF.

 

Kde budú Slovenky ubytované?

 

Hotel Arenahotellet, v ktorom budú naše reprezentantky ubytované je na kvalitnej úrovni. Má 200 izieb so 620 lôžkami. Každé krídlo hotela je zamerané na inú športovú tému. Medzi rôznymi krídlami je jedno určené pre športovcov na invalidnom vozíku, druhé pre basketbalistov s extra dlhými posteľami a ďalšie má rodinné izby až pre 8 osôb. Hotel ponúka klientom bezplatné Wi-Fi pripojenie na internet, TV a klimatizáciu. Na ôsmom poschodí sa nachádza relaxačné centrum s krásnym výhľadom na Uppsalu.

 

IFU Aréna – dejisko šampionátu

 

Všetky zápasy šampionátu sa odohrajú pod jednou strechou v IFU Arena. Miesto konania bolo slávnostne otvorené na jeseň 2016. Aréna má rozlohu takmer 30 000 metrov štvorcových a vlastní ju sedemnásť športových klubov. Aréna má priestor na každodenné športové aktivity, ale aj na medzinárodné majstrovstvá, udeľovanie cien Sports Awards, koncerty, veľtrhy, výstavy, kongresy a konferencie, ako aj zhruba 75 elitných zápasov vo florbale a basketbale za sezónu.

 

V aréne sídlia niektoré z najlepších florbalových klubov vo Švédsku – Storvreta IBK, Sirius IBK a Hagunda IF. Aréna má reštauráciu, ktorá ponúka obedy po celý deň v týždni a slúži aj ako miesto na organizovanie akcií. IFU Arena je plne licencovaná. Hotel Arenahotellet sa nachádza hneď vedľa arény.


Fotogaléria


Odoberajte newsletter