Niekoľko úprav predpisov Prezídia SZFB na základe požiadaviek klubov

Niekoľko noviniek priniesli posledné zasadnutia Prezídia Slovenského zväzu florbalu. Na základe požiadaviek klubov sa upravil predpis prvej ligy mužov, taktiež umožnenie odohratia play-off v regionálnych súťažiach, v prvej lige žien môžu nastúpiť na zápasy dievčatá narodené v roku 2006 a niekoľko ďalších rozhodnutí.

 

Prvá liga mužov, ktorá má v súčasnosti 14 účastníkov sa nerozdelí na západ a východ, ale bude sa hrať systémom každý s každým dvojkolovo. V základnej časti sa na rozdiel od predchádzajúcej sezóny budú hrať až do rozhodnutia, čiže v prípade remízy bude nasledovať predĺženie. Zrušilo sa play-down a tak zo súťaže po základnej časti zostúpia družstvá na 12., 13. a 14. mieste.

 

Na základe počtu prihlásených družstiev do prvej ligy žien bol predpis súťaže upravený tak, že tímy hrajú v základnej časti medzi sebou systémom každý s každým dvojkolovo. V základnej časti sa v prípade nerozhodného výsledku hrajú zápasy do rozhodnutia, čo znamená, že nasleduje predĺženie. Do play-off postúpia prvé štyri družstvá. Prezídium SZFB vyhovelo klubom a umožnilo hrať túto súťaž dievčatám narodeným v roku 2006, čo im bolo umožnené aj v predchádzajúcej sezóne.

 

Aj regióny boli vypočuté a tak sa umožnilo hrať play-off v regionálnych súťažiach. Taktiež sa upravil počet hráčov a hráčok na ihrisku v kategóriách mladších žiakov a žiačok z pôvodného formátu 4 + 1 na 5 + 1, a to aj v prípade záverečných celoštátnych turnajov.

 

Florbalové okuliare nebudú pre mládež ani v nasledujúcej sezóne povinné a vo všetkých súťažiach v mládežníckych kategóriách sa len odporúča ich nosenie. Prezídium tiež schválilo finančnú podporu pre turnaj Trenčín Floorball Game 2020 vo výške 330,- €.

 



Odoberajte newsletter