Nitra hlási, že je pripravená a chce uchmatnúť prvé body

Druhá polovica tímov Hyundai extraligy žien, ktoré odohrali úvodné dvojkolo na ihriskách súperov, si tentoraz vyskúša domáce prostredie. Osem zápasov a teda kompletný program, sľubuje zaujímavé súboje. Až štyri z nich sa odohrajú na Východe republiky.

 

Tak trochu netradične predposledný Sabinov, ktorý je po dvoch kolách bez bodu, privíta Tvrdošín, ktorý naposledy zaváhal s bratislavským Hurikánom. V nedeľu hostia „Predátorky“ Kysucké Nové Mesto. „Nebral by som prvý hrací víkend tragicky. My sa vždy tešíme na Pruské, lebo sa nám s nimi hrá veľmi dobre. Bohužiaľ, nám ušla prvá tretina a vo zvyšku duelu brankárka Pruského vychytala aj nemožné. Nemšová bola lepšia v koncovke a keď sme chceli dotiahnuť na remízu, otvorili sme hru a súper trestal naše chyby, preto sme prehrali o štyri góly. S Tvrdošínom sa nám doma darí, takže by sme chceli určite vyhrať. Live prenos s najkvalitnejším súperom v lige, pre náš obmenený káder bude určite motivácia na viac, takže sa pokúsime uhrať dobrý výsledok. Do domácich zápasov ideme s cieľom bodovať,“ povedal tréner FbC Predator Sabinov Ján Motešický.

 

Spokojnosť vládne v bratislavskom Hurikáne, pretože po prijateľnej prehre 3:6 na Kysuciach, si všetky tri body odniesli dievčatá z Tvrdošína. Teraz však prejdú zaťažkávacou skúškou, pretože do Bratislavy mieri líder súťaže Nemšová a Pruské. „Nemšová je zatiaľ prvá v tabuľke a hoc by som chcela s tímom vyhrať, tak musím byť realistka a skôr to vidím na body pre Nemšovú. Každopádne urobíme maximum aby body zostali doma. S Pruským by som aj videla reálnu šancu na úspech avšak cez víkend budeme nastupovať v oklieštenej zostave, nakoľko je zranená Nika Randová a niektoré hráčky sú chorľavé. Zrejme až dnes večer sa dozvieme, s kým môžeme počítať a kto nastúpi a podľa toho uvidíme reálne šance na úspech,“ povedala posila Hurikánu Michaela Vršková a na otázku ako zapadla do kolektívu dodala: „V novom tíme sa mi hrá dobre. Zatiaľ som spokojná aj s trénerom aj s babami. Myslím, že všetky dievčatá sa snažia a do zápasov ide každá s tým, že chce uchmatnúť tri body a zabezpečiť si účasť v play-off.“

 

Určité rozpaky mohli vládnuť v tábore Nitry, ktorá nemala dobrý štart do sezóny. Dievčatá spod Zobora vycestovali za súperkami do Tvrdošína, kde prehrali 4:8 a potom schytali na Kysuciach 3:10. Treba však poznamenať, že tomuto družstvu chýbalo až jedenásť hráčok. „Štart nám síce nevyšiel tak ako sme si predstavovali, ale keď budeme nad tým stále premýšľať, nič to nezmení. Bohužiaľ, nastala situácia, aká nastala ale viem, že taká situácia sa už nebude opakovať. Čaká nás ešte veľa zápasov a každý jeden je pre nás dôležitý. Preto sa musíme pozerať na to, čo nás čaká a čo bude. Ako tím vieme, čo chceme dosiahnuť a preto stále makáme. Jediné, čo môžem povedať je, že sa na víkend určite môžete tešiť. Sme pripravené! Sme fakt skvelý tím, ktorý drží spolu v dobrom aj v zlom,“ vysvetlila kapitánka Slávie Nitra Monika Pintérová. Do Nitry však pricestuje Pruské s Nemšovou, čiže nároční súperi. „Na tieto zápasy sa veľmi tešíme a do ideme do nich s jasným cieľom a to získať prvé body. Žiadny súper nie je ľahký a nikdy netreba nikoho podceňovať, ale dokázali sme si viackrát, že s Pruským aj s Nemšovou dokážeme zahrať kvalitné zápasy a dokonca aj vyhrať,“ uzavrela slovenská reprezentantka.

 

Výhodu domáceho prostredia sa pokúsia využiť aj Spišiačky, ktoré hostia Tvrdošín a Kysucké Nové Mesto.

 

Podrobný program všetkých zápasov, ale aj neskorších výsledkov nájdete TU



Odoberajte newsletter