Nižná po súboji brankárov s ďalšími troma domácimi bodmi

FBK Nižná sa po ďalšej výhre na domácej pôde posúva na piatu priečku ligovej tabuľky. Vyhrala 4:2 v zápase, v ktorom po dobrom výkone oboch brankárov padlo len šesť gólov.

Už 57 sekúnd po odštartovaní zápasu domáca Nižná otvorila skóre. Z takmer až polovice ihriska sa bez tečovania trafil obranca Erik Hujo. Lido sa viackrát dopustilo chýb v rozohrávke, ale k ďalšiemu inkasovanému gólu nedošlo. Vďaka obom brankárom a aj po aktívnej dynamickej hre z jednej polovice na druhú skončila prvá dvadsaťminútovka za stavu 1:0. Gabriel Mészáros prekazil všetky nádejné pokusy domácich a v závere vychytal aj samostatný nájazd Stanislava Belka, ktorý predtým asistoval na prvý presný zásah svojho tímu.  

Aktívnejší vstup Bratislavy do druhej tretiny nepriniesol vytúžené vyrovnanie stavu. Naopak, Mészáros pustil za svoj chrbát ďalšiu loptičku a opäť po Hujovej a Belkovej spolupráci. Stav sa znovu menil až v 42. minúte a to po trestnom strieľaní Tomáša Regulyho, útočníka Nižnej. Jakub Kepšta inkasoval prvýkrát v zápase až v čase 45:18, kedy dostal pätnásty gól Lukáša Nôty. Na 4:1 pre domácich zvýšil ďalší produktívny strelec, teraz už dvanásťgólový Reguly. On sa taktiež aj dopustil sekania, z čoho vznikla presilovka hostí, ktorú aj využil Teodor Beriac.

Zvyšných päť minút už nestačilo hosťom na to, aby vyrovnali, a tak odišli z Tvrdošína bez bodu.

 

Hlasy po zápase:

Jakub Kepšta (brankár, FBK Nižná): „Dnes určite rozhodla dobrá obrana, vďaka ktorej sme inkasovali málo gólov.“

Patrik Bachan (tréner, FBK Nižná): „Bol to súboj perfektných obrán, či už na jednej alebo na druhej strane. Brankári chytali skvelo. Náš brankár Jakub Kepšta — skvelý výkon. Dostať len dva góly v tejto hale, to je neskutočné. Ďakujeme aj súperovi, bol to skvelý zápas.“

Ondrej Gažík (hráč, ŠK Lido Prírodovedec): „Do Nižnej sme prišli s tým, že sme vedeli, čo nás čaká. Celý týždeň sme sa snažili pripraviť sa na štýl hry, ktorý sa tu hrá. Šťastie prialo pripravenejším. Dostali sme hlúpe góly, ktoré nás môžu mrzieť. Ale ja svojim chlapcom ďakujem za vynikajúci výkon a súperovi gratulujem.“ 

Daniel Dobrovodský (vedúci družstva, ŠK Lido Prírodovedec): „Veľmi špecifický zápas v Nižnej, tak ako vždy. Zápas bol zvláštny v tom, že padalo málo gólov — to tu nebýva zvykom, ale vychádzalo to aj z nášho herného poňatia, nášho herného plánu. Myslím si, že veľmi pozornú obranu zahrala aj Nižná. Na našej aj na ich strane bolo veľa blokov, veľa obetavosti, veľa fyzickej hry. Niekedy rozhodovala náhoda. Ja si myslím, že tomuto zápasu by svedčila aj remíza, preto sme sklamaní. Ale v konečnom dôsledku rozhodla akási individuálna zručnosť, ktorú zvládli chalani z Nižnej lepšie a preto vyhrali."

 

FBK Nižná — ŠK Lido Prírodovedec 4:2 (1:0, 1:0, 2:2)
 


Fotogaléria

Ďalšie články


Odoberajte newsletter