Nové vedenie bude mať aj Český florbal

Už iba niekoľko dní zostáva do volebnej Konferencie Slovenského zväzu florbalu, po ktorej bude mať SZFB nové vedenie. O mesiac neskôr si budú nového šéfa vyberať aj zástupcovia Českého florbalu, Filip Šuman sa totiž po 21 rokoch rozhodol opustiť pozíciu prezidenta.

 

Viceprezident Medzinárodnej florbalovej federácie (IFF) je na čele českého zväzu od roku 2002. „Celkovo musím povedať, že dvadsaťjeden rokov si vybralo dosť veľkú daň na rodine, ktorú som extrémne zanedbával, pretože som za florbal cítil obrovskú zodpovednosť. Z florbalu rozhodne úplne neodchádzam. Na ďalšie štyri roky som v pozícii viceprezidenta svetového florbalu a rozhýbať medzinárodný florbal bude teraz naozaj veľká výzva. Podporovať budem florbal ďalej aj v oblasti partnerov Českého florbalu. Veľká časť z nich je naviazaná na vzájomné osobné dlhoročné vzťahy a sme dohodnutí, že sa budem maximálne snažiť, aby ich podpora ďalej pokračovala. No a súčasne som bol znovu zvolený za podpredsedu Českého olympijského výboru a rozhodne budem aj na politickej úrovni ďalej florbalu pomáhať. Silnú pozíciu extrémne potrebujeme,“ opísal Filip Šuman svoje plány, cituje ho web strešnej organizácie florbalu u našich západných susedov.

 

Spoločne s ním opustia svoje pozície aj členovia výkonného výboru a v Česku sa uskutočnia voľby, ktoré sú naplánované na jún. „Je to pochopiteľné, za rok by aj tak bol voľby. A v situácii, keď končí prezident, ktorý viedol súčasný výkonný výbor vrátane rozdelenia jednotlivých rolí, je logické, že sa zvolí na ďalšie tri roky tím, ktorý Český florbal povedie ďalej,“ uviedol 46-ročný funkcionár.

 

Má aj tip, kto by ho vo funkcii mohol nahradiť. „Musí to byť niekto, kto má skúsenosti s riadením veľkej firmy, ale najmä už dokáže dať svoje ostatné aktivity na vedľajšiu koľaj a venovať sa takmer výhradne Českému florbalu. Verím, že v súčasnom výkonnom výbore sú ľudia, ktorí by to, podľa môjho názoru, zvládli. Spolieham sa na to, že bude kandidovať súčasný viceprezident Daniel Novák. Už má skúsenosti, vybudovanú pozíciu aj v športovom prostredí a môže zabezpečiť ďalší rozvoj českého florbalu,“ dodal Filip Šuman.
 



Odoberajte newsletter