Nový tréner reprezentácie juniorov Jakub Horecký, pravdepodobne končí na lavičke Tsunami

Až osem súbojov víkendového programu extraligy juniorov z celkového počtu dvanásť, sa odohrá v bratislavskom kraji. Na západ sa sťahujú družstvá z Trenčína a Košíc, ktoré zvedú súboje o body s tímami z hlavného mesta. Líder súťaže Tsunami Záhorská Bystrica, má pred sebou náročnú úlohu. Čakajú ich zápasy proti košickým družstvám Florku a ATU.

 

Líder extraligy juniorov má pred sebou náročnú úlohu. Nielenže ich čakajú počas nasledujúceho víkendu dva náročné duely proti košickým tímom, ale ich súčasný kouč Jakub Horecký, ktorý bol na začiatku tohto týždňa zvolený do pozície hlavného trénera slovenskej reprezentácie juniorov sa plánuje stiahnuť z lavičky Tsunami. „Čakajú nás dvaja veľmi silní súperi a bude to pre nás poriadna previerka. Tieto zápasy nám ukážu či môžeme pomýšľať na popredné priečky v tabuľke. Tieto duely budú pre mňa aj trochu špeciálne, pretože vzhľadom na moje nové pôsobenie pri reprezentačnom družstve, som sa rozhodol, že z pozície hlavného trénera pri junioroch Tsunami sa stiahnem. Keďže je sezóna rozbehnutá, trénerská náhrada sa hľadá ťažko, takže je možné, že sa budem na lavičke Tsunami naďalej objavovať, ale skôr už len ako výpomoc,“ prezradil tréner Záhorskej Bystrice Jakub Horecký.

 

Trenčianske družstvá idú bojovať o body proti bratislavským družstvám ŠK Lido a Snipers. „Bude to náročný dvojzápas. Ako môžeme zatiaľ sledovať, súťaž je vyrovnaná. Myslím, že vieme potrápiť každého súpera. Z tohto pohľadu si dovolím povedať, že pomýšľame na tie najvyššie ciele a skúsime bodovať v oboch dueloch. Samozrejme treba ostať pri zemi a budeme vďační za každý získaný bodík v tomto dvojkole,“ povedal kouč FBK AS Trenčín Lukáš Kuzl.

 

Bratislavský Hurikán má zatiaľ kolísavé výkony a zo šiestich duelov sa hráčom podarilo uspieť v troch. Teraz to však bude náročné, pretože sa stretnú proti ATU A Florku Košice. „So siedmim miestom v tabuľke sme čiastočne spokojní a čiastočne nespokojní. Stále podávame výkony ako na hojdačke, jeden deň hráme svoju hru, druhý deň sa prispôsobíme hre súpera. Tieto dva zápasy budú extrémne náročné, ako Florko, tak aj ATU, majú svoje kvality. Pevne verím, že sa nám oba košické celky podarí prekvapiť, keďže sme stále tak trochu neznáma. Za cieľ si dávame vybojovať si čo najviac bodov do tabuľky. Najmä však dúfam, že podáme počas celého víkendu stabilný výkon,“ skonštatoval tréner bratislavského Hurikánu Michal Trgiňa.

 

Žilinské „kobylky“ plánujú z priebežného ôsmeho miesta poskočiť v tabuľke o niečo vyššie, pretože v domácom prostredí privítajú papierovo slabších súperov Piešťany a Púchov a či sa im to podarí, uvidíme až priamo na ihrisku. Rovnakých súperov hostí aj FBC A4ka Mikuláš Prešov, ktorý sa doposiaľ herne trápi a zatiaľ nemá na svojom konte ani jeden bod, rovnako ako Piešťany.

 

Podrobný program zápasov nájdete TU



Odoberajte newsletter