Novým prezidentom Slovenského zväzu florbalu je Martin Kopejtko

Po štvorročnom funkčnom období dnes najvyšší orgán Slovenského zväzu florbalu, ktorým je Konferencia, zvolil nové vedenie našej organizácie. Na post prezidenta bol jediný kandidát Mgr. Martin Kopejtko z Košíc. Doterajší líder slovenského florbalového hnutia Oto Divinský na pokračovanie vo svojej funkcii nekandidoval.

 

Delegáti na historicky prvej online konferencii Slovenského zväz florbalu rozhodli, že Martin Kopejtko je v poradí piatym šéfom zväzu. „Som presvedčený, že florbal na Slovensku má oprávnenú ambíciu pracovať efektívne na profesionalizácii zväzu a klubov, edukácii rozhodcov a trénerov, zvyšovať sledovanosť a mediálnu pozornosť a prinášať ročný postupný nárast členskej základne,“ povedal nový prezident SZFB Martin Kopejtko a dodal: „Mojim cieľom je zatraktívniť celoštátne súťaže a produkovať pod našimi krídlami najlepšiu školskú športovú súťaž. Na športovom poli sa chcem podieľať na úspechu, ktorý vidím v postupe oboch našich seniorských reprezentácii v svetovom rankingu a zaviesť tradíciu slovenského pohára, aby sme dokázali vhodným modelom nadchnúť a zapojiť aj kluby na nižších úrovniach.“

 

Okrem postu do najvyššej funkcie bolo zvolených aj päť členov Prezídia SZFB. Zástupcom športovcov bude Juraj Matejka a ďalšími členmi sú Mgr. Juraj Hvozdík, Ing. Patrik Bulko PhD., Roman Cíbik, Jakub Klobučník a Mgr. Miroslav Kunštek.

 

Predsedom Disciplinárnej komisie SZFB zostáva Mgr. Pavol Vrábeľ a podpredsedom tej istej komisie zostáva Mgr. Stanislav Terez.

 



Odoberajte newsletter